2forTrust

Slachtoffers van mensenhandel, prostitutie of huiselijk geweld raken makkelijker in een sociaal isolement. Gevoelens van eenzaamheid en onzekerheid dringen zich sneller op. Ze beheersen de Nederlandse taal niet goed of kennen de weg niet in hun nieuwe woonplaats. In het project 2forTrust krijgt iemand met de hulp en steun van een vrijwilliger meer vertrouwen in zichzelf en in anderen.

 

Samen verder

Mensen die zich voor 2forTrust melden, brengen we in contact met een vrijwilliger. Is er een klik, dan gaan ze samen verder. De vrijwilliger biedt naast een beetje gezelligheid en een luisterend oor ook hulp bij praktische zaken, zoals het opzetten van een administratie of begeleiding naar afspraken bij instanties. Ook kan de vrijwilliger helpen met de Nederlandse taal of coachen richting vrijwilligerswerk, een opleiding of een cursus. Vrijwilligers zijn getraind om de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

Vrijwilliger worden - iets voor jou?

 

Voor 2forTrust zoeken we 'moederfiguren', 'toffe tantes' en 'grote zussen' die maatje en/of coach willen zijn. Je coacht jouw deelnemer richting meer empowerment, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Je spreekt op regelmatige basis samen af, biedt een luisterend oor en praktische ondersteuning (bv op administratief, organisatorisch of sociaal vlak). Iets voor jou? Wil je meer informatie? Mail naar vrijwilligerswerk@deregenboog.org o.v.v. 2forTrust voor een vrijblijvende kennismaking.

Financiering

Het project 2forTrust is mede gefinancierd door de Gemeente Amsterdam, het Skanfonds, RCOAK, Stichting Rotterdam, het RC Maagdenhuis en KNR/PIN.

Aanmelden als klant 2 For Trust

Met het onderstaande formulier kun je je aanmelden als klant van 2 For Trust. Vul het in als je denkt dat dit project je kan helpen. Na inzending nemen we binnen twee werkdagen contact met je op.

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Investeer tijd in een andere Amsterdammer en verruim je horizon. Plus je krijgt een goed gevoel.

Word donateur

Een menswaardig bestaan voor alle Amsterdammers. Help ons dit te bereiken door te doneren op NL21 INGB 0000 0080 81, of lees verder.

Geef een cadeau

Vind bijzondere producten in de online shop en geef ze cadeau. Of doe een concrete gift aan een specifiek Regenboog project. U helpt ons hoe dan ook!