Amsterdamse Vriendendiensten

De Amsterdamse Vriendendiensten zet zich al meer dan 20 jaar in voor mensen met psychiatrische problemen die zich eenzaam voelen en behoefte hebben aan contact. Dat doen we door het tot stand brengen van maatjescontact tussen een vrijwilliger en een deelnemer.

Gedurende een jaar trekt een maatjeskoppel eens per week met elkaar op om iets te doen: naar de bibliotheek, museumbezoek, samen wandelen of naar de bioscoop. We matchen een koppel op basis van gemeenschappelijke interesses. Onze vrijwilligers bieden maatjescontact aan inwoners uit Amsterdam en Diemen.

Meedoen in de buurt

In de wijken wordt er van alles georganiseerd voor jou als wijkbewoner. Denk aan eetgroepen, zang- of filosofiecursussen, creatieve inloop, computerles, yoga...
'Alleen gaan' is vaak een te hoge drempel. Ook dan kan een maatje uitkomst bieden. Het contact met een vrijwilliger is erop gericht samen het aanbod te onderzoeken, en er met elkaar heen te gaan. Zo'n maatjescontact kan korter duren dan een jaar.

Wil je graag een maatje?

Voel je je soms eenzaam en heb je een psychiatrische diagnose? Met onderstaand formulier kun je je aanmelden als deelnemer van de Amsterdamse Vriendendiensten. Na inzending nemen we telefonisch contact met je op. 

Benieuwd hoe een maatjescontact van de Amsterdamse Vriendendiensten er in de praktijk uitziet? Lees onderstaande interviews!

Voor jongeren tot 28 jaar met psychische klachten is er het jongerenmaatjesproject See You. 

In Centrum, Nieuw-West en West zijn er buurtmaatjesgroepen: eens per week samen op pad in de buurt. 
Meer informatie over buurtmaatjes.

Daarnaast bieden we nog meer groepsactiviteiten aan, zoals zwemmen in het Marnix, de filmclub, of eten in een buurtrestaurant.
Meer informatie over groepsactiviteiten.

Vrijwilliger worden?

Geïnteresseerd in de Amsterdamse Vriendendiensten? Je kunt vrijwilliger worden als je tenminste een paar uur in de week tijd hebt. Affiniteit hebben met psychiatrie vinden we belangrijk. Je wordt door professionals getraind bij de Vrijwilligersacademie, ook krijg je persoonlijke begeleiding.

Meld je hier aan als vrijwilliger voor de Amsterdamse Vriendendiensten.

Aanmelden als deelnemer Vriendendienst

Met het onderstaande formulier meldt u zich aan als deelnemer van de Amsterdamse Vriendendiensten. Na inzending nemen we binnen twee werkdagen contact met u op.

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Investeer tijd in een andere Amsterdammer en verruim je horizon. Plus je krijgt een goed gevoel.

Word donateur

Een menswaardig bestaan voor alle Amsterdammers. Help ons dit te bereiken door te doneren op NL21 INGB 0000 0080 81, of lees verder.

Geef een cadeau

Vind bijzondere producten in de online shop en geef ze cadeau. Of doe een concrete gift aan een specifiek Regenboog project. U helpt ons hoe dan ook!