Armoede is niet alleen een financieel probleem, daarom kunnen vrijwilligers helpen

Armoede

Schrijnende armoede komt helaas vaak voor in Amsterdam. Door een stapeling van tegenslagen raken veel mensen financieel aan de grond. Elke verhaal is uniek, maar de uitzichtloosheid van de financiële malaise helaas niet. Vaak gaan de geldzorgen gepaard met problemen op andere levensgebieden zoals zelfverwaarlozing en toenemende eenzaamheid. De Regenboog Groep biedt hen trainingen en ondersteuning.

Katinka’s ervaring

“Bij De Regenboog Groep help ik mensen met financiële problemen. Ik luister vooral. In hun schulden ben ik niet zozeer geïnteresseerd, maar in het verhaal erachter. Wat ik zie is dat mensen hun leven wel op orde kunnen brengen, maar dat ze het vertrouwen in zichzelf kwijt zijn. Als maatje probeer ik dat vertrouwen weer terug te geven.” - Katinka Syaranamual, vrijwilliger

Projecten

Hieronder de projecten van De Regenboog Groep binnen dit thema. Door middel van deze projecten en activiteiten willen we bezoekers, cliënten en deelnemers actief laten deelnemen in de maatschappij.

De laatste nieuwtjes

Lees hier meer over de nieuwste ontwikkelingen, activiteiten en interessante weetjes binnen dit thema.

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Investeer tijd in een andere Amsterdammer en verruim je horizon. Plus je krijgt een goed gevoel.

Word donateur

Een menswaardig bestaan voor alle Amsterdammers. Help ons dit te bereiken door te doneren op NL21 INGB 0000 0080 81, of lees verder.

Geef een cadeau

Vind bijzondere producten in de online shop en geef ze cadeau. Of doe een concrete gift aan een specifiek Regenboog project. U helpt ons hoe dan ook!