1000 Regenboog vrijwilligers helpen eenzame Amsterdammers

Eenzaamheid

Van de 800.000 Amsterdammers zijn er 65.000 eenzaam. Maatjes van De Regenboog Groep fungeren als sociaal vangnet van iemand zonder netwerk. We ondersteunen bovendien partners en familie van deze kwetsbare mensen. Tenslotte organiseren we laagdrempelige activiteiten, zodat eenzame stadsgenoten in contact komen met nog onbekende anderen.

 

Frans' ervaring

“Toen ik op mijn 45ste arbeidsongeschikt werd, heb ik me aangemeld als vrijwilliger. Mijn eerste maatje kwam al jaren zijn huis niet meer uit, als gevolg van schizofrenie. Ik zocht hem wekelijks op. We hebben veel gepraat, maar ik vond dat we ook iets moesten gaan doen. We gingen in een plantsoentje zitten, naar een museum en ook vissen scoorde goed bij hem.” - Frans Lüschen, vrijwilliger

Projecten

Hieronder de projecten van De Regenboog Groep binnen dit thema. Door middel van deze projecten en activiteiten willen we bezoekers, cliënten en deelnemers actief laten deelnemen in de maatschappij.

De laatste nieuwtjes

Lees hier meer over de nieuwste ontwikkelingen, activiteiten en interessante weetjes binnen dit thema.

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Investeer tijd in een andere Amsterdammer en verruim je horizon. Plus je krijgt een goed gevoel.

Word donateur

Een menswaardig bestaan voor alle Amsterdammers. Help ons dit te bereiken door te doneren op NL21 INGB 0000 0080 81, of lees verder.

Geef een cadeau

Vind bijzondere producten in de online shop en geef ze cadeau. Of doe een concrete gift aan een specifiek Regenboog project. U helpt ons hoe dan ook!