Maatje na mensenhandel of (huiselijk) geweld

Slachtoffers van mensenhandel, prostitutie of huiselijk geweld raken makkelijker in een sociaal isolement. (Voorheen heette dit project 2 for Trust)

Gevoelens van eenzaamheid en onzekerheid dringen zich sneller op. Ze beheersen de Nederlandse taal niet goed of kennen de weg niet in hun nieuwe woonplaats. Bij de Regenboog krijgt iemand met de hulp en steun van een vrijwilliger meer vertrouwen in zichzelf en in anderen.

Samen verder

Slachtoffers van mensenhandel, huiselijkgeweld of prostitutie, brengt de Regenboog in contact met een vrijwilliger. Is er een klik, dan gaan ze samen verder. De vrijwilliger biedt naast een beetje gezelligheid en een luisterend oor ook hulp bij praktische zaken, zoals het opzetten van een administratie of begeleiding naar afspraken bij instanties. Ook kan de vrijwilliger helpen met de Nederlandse taal of coachen richting vrijwilligerswerk, een opleiding of een cursus. Vrijwilligers zijn getraind om de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

Vrijwilliger worden - iets voor jou?

We zoeken 'moederfiguren', 'toffe tantes' en 'grote zussen' die maatje en/of coach willen zijn. Je coacht jouw deelnemer richting meer empowerment, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Je spreekt op regelmatige basis samen af, biedt een luisterend oor en praktische ondersteuning (b.v. op administratief, organisatorisch of sociaal vlak). Iets voor jou? Bekijk onze vrijwilligersvacature. 

Financiering

Dit project is mede gefinancierd door de Gemeente Amsterdam, het Skanfonds, RCOAK, Stichting Rotterdam, het RC Maagdenhuis en KNR/PIN.

Aanmelden als klant 2 For Trust

Met het onderstaande formulier kun je je aanmelden als klant van 2 For Trust. Vul het in als je denkt dat dit project je kan helpen. Na inzending nemen we binnen twee werkdagen contact met je op.

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.