Rainbow Buddy Support

Rainbow Buddy Support is er voor homomannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders wiens leven (tijdelijk) uit balans is vanwege meervoudige problematiek en psychische / psychiatrische klachten. Bijvoorbeeld een homoman met hiv of hepatitis C die vanwege deze diagnose in een depressie raakt, als gevolg daarvan in een sociaal isolement terechtkomt en door de neerwaartse spiraal ook andere problemen heeft gekregen.
Of een lesbische vrouw die het door haar psychiatrische klachten maar niet lukt om regelmaat in haar leven aan te brengen, sociale contacten aan te gaan of gevoelsgenoten te ontmoeten. Als buddy van zo iemand kun je het verschil maken in iemands leven.

Een ander onderdeel van Rainbow Buddy Support is LHBT-statushouders helpen integreren in Amsterdam. Dit is een samenwerkingsproject tussen De Regenboog Groep, COC Amsterdam en Vluchtelingenwerk Amstel tot Zaan. Het project is bedoeld voor LHBT-statushouders die moeite hebben met integratie en bovendien kampen met (psychische) problemen die voor een deel samenhangen met hun seksuele geaardheid. Deze LHBT ex-asielzoekers zijn vanwege discriminatie en geweld hun eigen land ontvlucht. Aangekomen in Nederland krijgen ze vaak, in tegenstelling tot andere asielzoekers, geen ondersteuning van landgenoten of familieleden, want die hebben moeite met de acceptatie van LHBT-ers. Inburgeren is moeilijk. Een buddy van dit specifieke onderdeel van Rainbow Buddy Support haalt deze mensen uit hun sociale isolement door ze mee op pad te nemen en op weg te helpen om een leven op te bouwen in Amsterdam. We zoeken leeftijdsgenoten voor deze statushouders (mannen en vrouwen tussen de 20 en de 40 jaar).

Rainbow Buddy Support werkt samen met de  Roze Buddyzorg. Zij vullen elkaar met hun projecten aan.

Het project

Buddy's in Rainbow Buddy Support hebben zelf vaak ook een coming out doorgemaakt. Ze voelen zich solidair met mensen die het wat minder goed hebben, oordelen niet, en staan open-minded in het leven. Voordat ze beginnen met de ontmoetingen, ontvangen ze een training en informatie over homoseksualiteit, coming out en veel voorkomende problemen en hulpvragen.

Een buddy spreekt regelmatig af met iemand uit de doelgroep en is er om samen mooie en moeilijke momenten mee te delen en de dagelijkse sleur te doorbreken. Een buddy neemt geen klussen uit handen, maar helpt op weg en stimuleert om weer zaken op te pakken. Een buddy krijgt tijdens het ontmoetingstraject begeleiding van de Regenboog Groep.

Vrijwilliger Buddy worden?

Rainbow Buddy Support is dringend op zoek naar buddy's. Aanmelden kan hier.
 

Aanmelden als klant Rainbow Buddy Support

Met het onderstaande formulier kunt u zich aanmelden als klant van Rainbow Buddy Support. Vul het in als u denkt dat dit project u kan helpen. Na inzending nemen we binnen twee werkdagen contact met u op.

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Investeer tijd in een andere Amsterdammer en verruim je horizon. Plus je krijgt een goed gevoel.

Word donateur

Een menswaardig bestaan voor alle Amsterdammers. Help ons dit te bereiken door te doneren op NL21 INGB 0000 0080 81, of lees verder.

Geef een cadeau

Vind bijzondere producten in de online shop en geef ze cadeau. Of doe een concrete gift aan een specifiek Regenboog project. U helpt ons hoe dan ook!