Verslaving & psychiatrie, wij kijken er niet van op

Verslaving & Psychiatrie

Verslaving en psychische problemen gaan vaak hand in hand en ze maken mensen eenzaam. Bij De Regenboog Groep accepteren we iemands verslaving en bieden (ex)-verslaafden een buddy. Ook iemand met een psychiatrische achtergrond kan een maatje krijgen. We motiveren hen om structuur aan te brengen, talenten te ontwikkelen en een (sociaal) netwerken te versterken.

 

Matthijs’ ervaring

“Ik ben een aantal keer in mijn leven opgenomen. Meestal voor een psychose. Als ik dan weer buiten kwam, moest ik wennen aan het normale leven. In een grote stad kun je makkelijk vereenzamen. Daarom ben ik zo blij met mijn maatje. Als ik me slecht voel, zegt zij: ‘We gaan gewoon een kop koffie drinken bij jou in de buurt.' Die stap zou ik zonder haar nooit hebben durven nemen.” - Matthijs Bueno de Mesquita, deelnemer.

Projecten

Hieronder de projecten van De Regenboog Groep binnen dit thema. Door middel van deze projecten en activiteiten willen we bezoekers, cliënten en deelnemers actief laten deelnemen in de maatschappij.

De laatste nieuwtjes

Lees hier meer over de nieuwste ontwikkelingen, activiteiten en interessante weetjes binnen dit thema.

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Investeer tijd in een andere Amsterdammer en verruim je horizon. Plus je krijgt een goed gevoel.

Word donateur

Een menswaardig bestaan voor alle Amsterdammers. Help ons dit te bereiken door te doneren op NL21 INGB 0000 0080 81, of lees verder.

Geef een cadeau

Vind bijzondere producten in de online shop en geef ze cadeau. Of doe een concrete gift aan een specifiek Regenboog project. U helpt ons hoe dan ook!