Versterk je Netwerk

In Amsterdam zijn 65.000 mensen eenzaam. Versterk je Netwerk helpt mensen met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond met het uitbreiden van hun sociale netwerk.

netwerk opbouwen, vrijwilliger, contact, in de buurt, regenboog

Eenzaamheid kent geen tijd

Echte eenzaamheid laat zich niet makkelijk verslaan. Mensen met een verleden van psychiatrie en verslaving leven vaak jarenlang afgezonderd van de maatschappij. Verslaving en gekte vervreemden je niet alleen van je vrienden en familie, het tast ook je zelfbeeld aan. Het zelfrespect wordt minder en de angsten groter. Wie zo'n leven eenmaal achter zich heeft gelaten, heeft het oude netwerk niet in een keer terug. Versterk je Netwerk biedt mogelijkheden. 


Mensen met een goed sociaal netwerk leven gezonder, bereiken meer en oordelen positiever over hun leven. Sociale relaties dragen bij aan de ontwikkeling van identiteit en zelfrespect. Ze zijn belangrijk voor het persoonlijk functioneren. De netwerkcoach begeleidt mensen met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond met het uitbreiden van het sociale netwerk. Bijvoorbeeld door oude contacten te herstellen, door deelname aan buurtactiviteiten of aan vrijwilligerswerk. De netwerkcoach werkt volgens een 10-stappen methodiek en ondersteunt een klant in het overwinnen van angsten en onzekerheden, het opbouwen van zelfvertrouwen en het zetten van stappen, zodat het ongewenste sociale isolement kan worden doorbroken.
 

Vrijwilliger worden? Kijk dan hier

 

Aanmelden als klant Versterk je Netwerk

Met het onderstaande formulier kun je je aanmelden als klant van Versterk je Netwerk. Vul het in als je denkt dat dit project je kan helpen. Na inzending nemen we binnen twee werkdagen contact met je op.

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.