De Kloof (inloophuis)

In De Kloof is iedereen welkom. Het inloophuis is gevestigd in een oud pand vol gangetjes en erkers en in elke ruimte gebeurt wat. Zoals in de grote inloopruimte waar bezoekers rustig een kopje koffie kunnen drinken, maar ook bijvoorbeeld op regenachtige dagen een film kunnen kijken. De Kloof is de oudste Amsterdamse opvang van dak- en thuislozen, opgericht door de katholieke St. Vincentiusvereniging. Gevestigd in het souterrain van een monumentaal grachtenpand aan de Kloveniersburgwal, midden in het centrum van de stad. De Kloof laat zich nog het beste vergelijken met een bijenkorf. De ruimte heeft de intimiteit van een mooi ingerichte kelder, maar is altijd volgepakt met met bezoekers uit alle windstreken van de stad.

De Kloof hanteert een uniek systeem waarbij bezoekers ’s morgens een kaart krijgen met een nummer erop. Wie het eerst komt heeft het beste nummer, en is ’s middags als een van de eersten aan de beurt voor een van de faciliteiten. In de Kloof kunnen bezoekers zich douchen, kleding ruilen, koffie drinken en wat eten. Het is ook vooral een plek om tot rust te komen en zaken te regelen met bijvoorbeeld een maatschappelijk werker.


Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 9.00-15.00 uur

Contact
E-mail: dekloof@deregenboog.org

 

Locatie informatie

Centrum/De Wallen

Kloveniersburgwal 95
1011 KB, AMSTERDAM
Telefoonnummer020 - 618 96 49

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Investeer tijd in een andere Amsterdammer en verruim je horizon. Plus je krijgt een goed gevoel.

Word donateur

Een menswaardig bestaan voor alle Amsterdammers. Help ons dit te bereiken door te doneren op NL21 INGB 0000 0080 81, of lees verder.

Geef een cadeau

Vind bijzondere producten in de online shop en geef ze cadeau. Of doe een concrete gift aan een specifiek Regenboog project. U helpt ons hoe dan ook!