Administratiemaatjes (LVB en NAH)

Regenboog vrijwilligers helpen mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), licht verstandelijk beperkten (LVB) en mensen met autisme. Voor deze mensen is het bijhouden van de administratie een grotere uitdaging dan voor mensen zonder dergelijke problematiek. (Voorheen heette dit project  PAPERMATE)

schulden, administratieve problemen, schuldhulp, post,

Administratie op orde

Wanneer de financiële zaken niet op orde zijn, loert het gevaar van schulden. De hulp van De Regenboogvrijwilligers is gericht op het ordenen van de financiën. Als de financiële zaken op orde zijn kunnen de andere kanten van het leven ook weer aan bod komen. De vrijwilliger helpt bij het op orde maken van de administratie of bij het invullen van formulieren voor de belastingdienst en andere instellingen. Zo voorkom je verdere financiële problemen die huisuitzetting en afsluiting van water, gas, licht tot gevolg kunnen hebben. Dat versterkt mensen, geeft ze weer grip op hun leven en stimuleert ze weer deel te nemen aan de maatschappij.

 

Vrijwilliger worden?

Je kunt maatje worden voor iemand met administratieve problemen en een verstandelijke beperking. Reken er op dat je ten minste een paar uur in de week tijd de tijd hebt. Ervaring als vrijwilliger bij De Regenboog Groep is een mooie aanvulling op je CV.  De Regenboog Groep biedt een professionele training en intensieve persoonlijke begeleiding.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger voor dit project? 

Bekijk onze vacatures

 

Aanmelden als klant? 

Aanmelden gaat via onze website hulpvanderegenboog.org via een aanmeldformulier.

Vul het aanmeldformulier in

 

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.