Buddy voor daklozen of verslaafden

Sommige vrijwilligers van de Regenboog richten zich op mensen van de straat, (ex)verslaafden en (ex)daklozen. Buddy's geven tijd en aandacht aan deze stadsgenoten die weinig contacten hebben. (Voorheen heette dit project Buddy Zorg.)

Onze deelnemers zaten door hun verslavingsgedrag jarenlang in de problemen. Hun leven werd geregeerd door zaken als: Hoe kom ik aan geld? Waar kan ik scoren? Waar slaap ik vannacht? Hoe krijg ik een warme maaltijd naar binnen? Waar kan ik onder de douche? Veel van onze klanten hebben door hun intensieve levensstijl nog maar weinig betekenisvolle contacten. Ze zijn vaak erg eenzaam en hebben behoefte aan een buddy in hun leven. Helpt u mee?

Als vrijwilliger lever je een concrete maatschappelijke bijdrage door het ondersteunen van een stadsgenoot die alles kwijt is. Je spreekt één keer per week of per twee weken af. Samen een terrasje pakken, een wandeling maken of naar de film. Je bent er voor de ander en leert een nieuwe wereld kennen.

Een verhaal uit de praktijk

Dennis is al tien jaar verbonden aan De Regenboog Groep. Hij heeft inmiddels vier verschillende buddy’s gehad die stuk voor stuk op hun eigen manier bijzonder voor hem waren.

Sinds enige tijd is Esther zijn buddy: “Dankzij mijn buddy kom ik vaker buiten en doe ik veel meer dan vroeger. Met Esther onderneem ik van alles. We gaan naar de film, ergens koffie drinken, boodschappen doen of pannenkoeken eten in het Westerpark. Met mijn invalidenwagentje scheuren we de hele stad door. We hebben dan veel lol met elkaar. Ik durf met Esther over alles te praten wat mij bezighoudt. Zij denkt met mij mee en geeft goede adviezen. Ik ben vrij explosief en zij is wat diplomatieker. We vullen elkaar goed aan.”

Vrijwilliger worden?

Wil je je aanmelden als vrijwilliger voor dit project, lees de vacature dan.

Bekijk onze vacatures

Aanmelden voor ondersteuning?

Zoek je een buddy, dan meld je je aan via hulpvanderegenboog.org of vul het aanmeldformulier in.

Vul aanmeldformulier in

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten