DIERenVRIEND

Dieren zijn van onschatbare waarde voor het welzijn van veel mensen, als wandelmaatje, als warm welkom bij thuiskomst en zelfs als gesprekspartner wanneer er niemand anders is. De zorg voor dieren is dus ook zorg om mensen. Dier&Vriend verbindt mensen met elkaar die hun liefde voor dieren delen.

dier&vriend, eenzaamheid, oppas, opvang, huisdieren

Waarom Dier&Vriend

Dier&vriend is er voor alle Amsterdammers die zich wel eens eenzaam voelen en die van dieren houden. Door als vrijwilliger bij Dier&Vriend aan de slag te gaan ontmoeten ze andere Amsterdammers en hebben ze het gezelschap van een dier om zich heen. Tegelijk helpen ze een baasje dat even niet voor een eigen huisdier kan zorgen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Wie zijn Dier&Vriend

Dier&Vriend kent oppassers, opvangers (de vrijwilligers) en baasjes. Oppassers laten honden uit of passen op een kat, reptiel of vogel in het huis van de eigenaar. Opvangers zorgen voor huisdieren van baasjes die langere tijd niet zelf voor hun dier kunnen zorgen. Het dier woont dan tijdelijk in het huis van de opvanger. Opvangers zijn er bijvoorbeeld wanneer een baasje in de maatschappelijke opvang verblijft of opgenomen is in een (psychiatrisch) ziekenhuis. Iedereen die oppas of opvang nodig heeft noemen we een baasje.

dier&vriend, eenzaamheid, oppassen, opvangen, baasjes, huisdieren

Hoe het werkt

De coördinator van Dier&Vriend maakt persoonlijk de best mogelijke match tussen baasje, opvanger/oppasser en het dier. Daarvoor komt de coördinator bij de oppasser of opvanger thuis kennismaken. Met de baasjes is er ook een (telefonische) kennismaking. Bij de matching is ook de coördinator aanwezig, om de afspraken vast te leggen.

Kwaliteit

De oppassers en opvangers doen hun werk niet voor het geld. Zij vinden het gewoon fijn om een dier te verzorgen en ze beleven plezier aan het contact met de baasjes en de buurt.

De coördniator van Dier&Vriend kent alle deelnemers persoonlijk en zorgt dat iedereen een training krijgt (waaronder dieren-EHBO).

De kosten

Dier&Vriend is ook voor de baasjes kostenloos. Ze betalen wel het voer en eventuele andere onkosten.

Meer informatie en aanmelden

Mail naar ntvelthuis@deregenboog.org,

of bel op 06- 42 69 70 69 of 020- 53 17 600 (vraag naar Nerissa Ten Velthuis)

Er kan een beperkt aantal oppassers, opvangers en baasjes mee doen. Er is nu nog plek.

_______________________________________________________________

­­­­

Dier&Vriend is een pilot en wordt gefinancierd door de Gemeentelijke Amsterdam (Aanpak Eenzaamheid). Via de pilot onderzoekt de gemeente of de eenzaamheid vermindert als Amsterdammers in contact komen met huisdieren. Bijvoorbeeld doordat men naar buiten moet en in contact komt met buurtbewoners en de baasjes van de dieren. De Pilot loopt voorlopig tot 31 december 2017. 

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.