Zelfredzame of economische daklozen

Sommige daklozen in Amsterdam hebben geen psychische problemen of verslaving. Ze worden zelfredzame daklozen genoemd, nieuwe of economische daklozen of pechmannen. Kort gezegd het zijn mensen die wel dakloos zijn, maar die met een klein beetje steun al geholpen zijn. We willen hun situatie bovendien snel aanpakken, zodat hun toestand niet verslechtert.

Van bank naar bed

De Regenboog heeft veel ervaring opgedaan met het ondersteunen van zelfredzame daklozen. Formeel is er niet veel aan te doen als je weinig inschrijvingsduur hebt, maar met wat creativiteit is het leven van een zelfredzame dakloze wel prettiger te maken. Lukt het niet om in Amsterdam een woning te vinden, dan misschien wel ergens anders. De maatschappelijk werkers van De Regenboog noemen dat: van bank naar bed. Van logeren op een veldbed bij familie, of een bank bij vrienden of kennissen naar thuis met een eigen bed.

Steunpunt

Met de ervaring die de Regenboog heeft is ze steunpunten gestart voor zelfredzame daklozen. De Regenboog Groep heeft er zeven in Amsterdam. Wij helpen er om problemen aan te pakken. We wijzen de juiste instanties en vertellen over belangrijke regelingen. We weten bij welke hulpverleners men terecht kan en doen ook echt iets voor de zelfredzame dakloze. Met kleine stapjes helpen we zelfredzame daklozen op weg naar een thuis.

Contact

Meld je via onderstaande link aan bij ons maatschappelijk werk, dan maken we snel een afspraak met je.

Aanmelden

of bel met de bureaudienst van het maatschappelijk werk: 06 14 65 44 37 

Adressen steunpunten

  • Amsterdam Zuidoost, Casa Jepie, Opheusdenhof 112
  • Amsterdam Oost, Post Oost, Wijttenbachstraat 36
  • Amsterdam Noord, Huis van de Wijk de Meeuw, Motorwal 300
  • Amsterdam Centrum, Het Claverhuis, Elandsgracht 70
  • Amsterdam West, de Tagerijn ; Balboastraat 18
  • Amsterdam West, de Havelaar; Douwes Dekkerstraat 2
  • Amsterdam Nieuw-West; 't Blommetje; Hoekenes 25
economisch daklozen, zelfredzaam, pechman

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten