CHEMSEKS

Ervaringsdeskundige coach helpt met het overwinnen van een chemseksverslaving

Middelengebruik in combinatie met seks is niet nieuw, maar chemseks is wel een groeiende trend. Wie er mee wil stoppen ontmoet problemen waar de reguliere hulpverlening zich vaak nog niet goed raad mee weet. De Regenboog Groep heeft ervaringsdeskundige coaches die ondersteunen bij en na het stoptraject.
 

chemseks, LHBT, verslaving, buddy, afkicken, onthouding, ervaringsdeskundig

Chemseks gaat vaak gepaard met grensverleggend experimenteergedrag. Dat kan tot lichamelijke en psychische problemen leiden. Schaamte en de onbekendheid rondom chemseks maken het vaak moeilijk om die problemen met anderen te bespreken. Degenen die het snappen zitten meestal in de scene en zitten niet te wachten op mensen die worstelen met de negatieve gevolgen van de leefstijl.

Als het onverenigbaar wordt

Er kan een moment komen dat werk, gezondheid en relaties onder dit leven lijden. Dat je seks, intimiteit en drugs niet meer los van elkaar kunt zien en besluit te stoppen met de chems. Niemand kan dat voor je doen, maar de steun van een coach van De Regenboog kan wel helpen.

Ervaringsdeskundige coaches

Onze coaches weten uit eigen ervaring hoe het is om te stoppen met chemseks. Ze kennen de genoegens van chemseks, maar ook de keerzijde. Stoppen met chemseks is niet gemakkelijk en de coaches hebben dat zelf doorleefd. Ze zetten die eigen ervaringen in, om anderen te ondersteunen die dat proces door maken. 

Aanmelden voor een coach

Meld je aan als je de steun van een coach wil.

aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger

Heb je ervaring met chemseks en wil je die als coach inzetten om een lotgenoot te helpen? Meld je dan ook aan: vrijwilligerswerk@deregenboog.org of bel 020 53 17 600 onder vermelding van "chemseks"

What can you do?

We need your help, become a volunteer! You can help by investing your time and energy, by working with citizens of Amsterdam with unusual stories. Or become a donor! Your money will be well spent on care for homeless people, aid for (former) addicts and people living in poverty or social isolation. You are always welcome to drop by and see how your money is spent. Or why not buy one of the products from our online Gift Shop? A present for someone you know, perhaps. It's all contributing towards a better society. And that's great, isn't it?

 

Voluntary work in Amsterdam

 

Become a donor