Economische daklozen

Sommige daklozen in Amsterdam hebben geen psychische problemen of verslaving. Ze worden zelfredzame daklozen genoemd, nieuwe of economische daklozen of pechmannen. Kort gezegd het zijn mensen die wel dakloos zijn, maar die met een klein beetje steun al geholpen zijn. We willen hun situatie bovendien snel aanpakken, zodat hun toestand niet verslechtert.

economisch daklozen, zelfredzaam, pechman

Ken je kansen

De Regenboog heeft veel ervaring opgedaan met het ondersteunen van zelfredzame daklozen. Formeel is er niet veel aan te doen als je weinig inschrijvingsduur hebt, maar met wat creativiteit is het leven van een zelfredzame dakloze wel prettiger te maken. Lukt het niet om in Amsterdam een woning te vinden, dan misschien wel ergens anders. 

Steunpunt van Stedelijk Team Economisch Daklozen

Met de ervaring die de Regenboog heeft is ze in verschillende stadsdelen steunpunten gestart voor zelfredzame daklozen. De Regenboog Groep heeft er zeven in Amsterdam. Wij helpen er om problemen aan te pakken. We wijzen de juiste instanties en vertellen over belangrijke regelingen. We weten bij welke hulpverleners men terecht kan en doen ook echt iets voor de zelfredzame dakloze. Met kleine stapjes helpen we zelfredzame daklozen op weg naar een thuis.

Contact

Meld je via onderstaande link aan bij ons maatschappelijk werk, dan maken we snel een afspraak met je.

Aanmelden

of bel met de bureaudienst van het Stedelijk Team Economisch Daklozen: 06 14 65 44 37 

What can you do?

Become a donor! Your money will be well spent on care for homeless people, aid for (former) addicts and people living in poverty or social isolation. 

 

Voluntary work in Amsterdam

 

Become a donor