daklozendag HVO querido

Amsterdamse Daklozendag 2019

Vorige week woensdag (5 juni) organiseerde de Protestantse Diaconie weer de jaarlijkse Daklozendag. Een soort festival voor dak- en thuislozen met muziek en activiteiten, en waar ook ruimte is voor gesprekken en discussies over bijvoorbeeld de nachtopvang. De Regenboog Groep was natuurlijk ook aanwezig en deed een dansje mee.

Hoewel het zonnetje zich nauwelijks liet zien zat de sfeer er goed in de tuin van de Protestantse Diaconie. Het thema was deze keer ‘in beweging’ en dat lieten de bezoekers zich geen twee keer zeggen. Bij binnenkomst was er een volleybalveld waar teams in wisselende samenstelling zich in het zweet werkten. Door een gang van kraampjes van betrokken organisaties kwam je vervolgens bij het podium. Daar klonk muziek van een dj en verschillende bands, maar ook werden hier gedichten opgedragen.

Wanneer er muziek klonk was het stukje gras, dat als dansvloer diende, goed gevuld. De plaats die er nog over was werd gebruikt door een paar uitbundige dansers die wat meer ruimte nodig hadden voor hun moves. Eén bezoeker was zelfs zo enthousiast tijdens het optreden van de Daklozenband uit Nijmegen dat hij in een lantaarnpaal en een boom klom en hier verder danste en zwierde. Sommigen waren creatief geweest met hun outfits, zo werd er bijvoorbeeld een zadelhoesje van De Regenboog Groep gebruikt als mutsje. Al met al was het een kleurrijk geheel.

foto: HVO Querido

What can you do?

We need your help, become a volunteer! You can help by investing your time and energy, by working with citizens of Amsterdam with unusual stories. Or become a donor! Your money will be well spent on care for homeless people, aid for (former) addicts and people living in poverty or social isolation. You are always welcome to drop by and see how your money is spent. Or why not buy one of the products from our online Gift Shop? A present for someone you know, perhaps. It's all contributing towards a better society. And that's great, isn't it?

 

Voluntary work in Amsterdam

 

Become a donor