onderzoek rapport schuldhulpverlening vrijwilligers ervaringsdeskundigen

A.U.B. niet van de regen in de drup!

"Zorg voor ontspanning bij schulden" en "a.u.b. niet van de regen in de drup”. Dit zijn twee hartenkreten uit het onderzoek dat de Regenboog deed onder ervaringsdeskundigen in de schulddienstverleners.

In 2016 heeft De Regenboog Groep in opdracht van het Programma Schuldhulpverlening Amsterdam een groep van 76 ervaringsdeskundigen en vrijwilligers samengesteld. Deze groep heeft in 2016 adviezen en aanbevelingen gedaan rond drie thema’s: preventie, bejegening en proces. 

De Regenboog sprak voor het onderzoek met klanten van de schuldhulpverlening en met vrijwilligers die de klanten bij staan. Hoe ervaren zij de schuldhulpverlening en wat kan er volgens hen verbeterd worden? 

Het hele onderzoek en het rapport, uitgevoerd door Nerissa ten Velthuis, Nynke Vlieger en Ester Winkelhuis kan je hier lezen. Onderzoeker Nerissa laat in een reactie weten dat het team uitgenodigd is bij de gemeente: “We zijn gevraagd  -en nu mogen we zelfs een vrijwilliger meenemen!- om 19 april langs te gaan bij de wethouder om het over de resultaten te hebben.”

Een heldere samenvatting van het onderzoek en de aanbeveling en lees je leest het in het vouwblad, genaamd: Als je 't mij vraagt

Het hele Programma Schuldhulpverlening van de Gemeente Amsterdam is hier te downloaden (pdf)

 

Attachments

What can you do?

Become a donor! Your money will be well spent on care for homeless people, aid for (former) addicts and people living in poverty or social isolation. 

 

Voluntary work in Amsterdam

 

Become a donor