Beauties in Noo(r)d

Beauties in Noo(r)d

Kwetsbare vrouwen voor één dag in de watten.

Op vrijdag 25 augustus worden 30 kwetsbare vrouwen uit Amsterdam Noord in de watten gelegd door professionals uit de wereld van lichamelijke verzorging, mode en styling. Aan het einde van de dag is er een photoshoot in vrouwenopvang De Rosaburgh. De foto’s zijn later dit jaar te zien op een expositie in Expocafé Zamen. Het initiatief heet “Beauties in Noo(r)d”.

Solidariteit

Beauties in Noo(r)d is gestart door het Leefkringhuis, Het Leger des Heils, expocafé Zamen en De Regenboog Groep, die allemaal actief zijn in Amsterdam Noord. Na een oproep op sociale media boden twintig professionals kosteloos hun diensten aan. Onder hen zijn visagistes, kappers en stylistes, henna-tatoeëerders, (hoofd-)masseurs en Zumba-danseressen. Andere vrijwilligers vangen de kinderen op, zodat de deelneemsters voor een dag zelf in het centrum van de aandacht staan. De vrouwen mogen een set nieuwe kleding en schoenen uitkiezen en ze krijgen een high tea en een diner aangeboden.

De vrouwen

De deelneemsters aan Beauties in Noo(r)d liepen letterlijk of figuurlijk rake klappen op in hun levens. Ze zijn verslaafd (geweest), dak- of thuisloos, hebben schulden of psychische problemen. Bij die problemen krijgen de vrouwen hulp. Dat helpt, maar Beauties in noo(r)d wil de vrouwen daarnaast een hart onder de riem steken. Zodat ze zich gesterkt gevoel in hun waardigheid.

Fotoshoot

Aan het eind van de dag maken professionele fotografen portretten van de vrouwen. De foto’s tonen de vrouwen op hun mooist en in hun kracht. De afdrukken vormen samen een expositie. Die is later dit jaar te zien in Expocafé Zamen. Vervolgens gaat de expositie op reis langs de Huizen van de Wijk in Amsterdam Noord.

Hulp

Structurele hulp aan de vrouwen blijft uiteraard nodig. Maar tijdens Beauties in Noo(r)d hoeven de vrouwen even niet bezig te zijn met hun problemen. De hoop is dat ze aan de dag een gevoel van eigenwaarden over houden en dat het hen de kracht geeft om door te gaan met het op de rails krijgen van hun levens.

Deelname

Aanmelden van deelneemsters is nog mogelijk. Hou er wel rekening mee dat er een beperkt aantal plaatsen is. Ook vrijwilligers die een bijdrage willen leveren kunnen zich nog melden.

Vrijwilligers die één van de vrouwen gedurende een jaar willen coachen bij bijvoorbeeld het aanpakken van schulden of het zoeken naar (vrijwilligers)werk, zijn ook van harte welkom.

Berichten aan: jdboer@deregenboog.org of via www.deregenboog.org/vrijwilligerswerk-amsterdam

What can you do?

Become a donor! Your money will be well spent on care for homeless people, aid for (former) addicts and people living in poverty or social isolation. 

 

Voluntary work in Amsterdam

 

Become a donor