Breinblessure, Brenda van der Laan

Breinblessure: pleidooi voor openbreken van taboe op psychiatrie

Laura leidt een ogenschijnlijk fijn leven met haar man en twee kleine kinderen. Voor haar omgeving lijkt er geen vuiltje aan de lucht maar vanbinnen rommelt het bij haar. Ze glijdt weg in een peilloos diepe depressie en raakt uiteindelijk de grip op de werkelijkheid kwijt; ze belandt, net als haar vader in het verleden, op de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis. 

 

Brenda van der LaanMet trots publiceert Uitergerij Tobi Voegh Breinblessure van Brenda van der Laan. ​​​​​Breinblessure  is een prettig leesbare en openhartige roman waarin de lezer wordt meegenomen naar de binnenwereld van de kliniek voor mensen met een psychiatrische aandoening. Laura’s hersenspinsels geven een begrijpelijk beeld van wat een depressie teweegbrengt. Niet alleen bij Laura zelf, maar ook bij haar gezin en de rest van haar omgeving. Het verhaal gaat over gevoelserosie en angst. Over de aard van deze potentieel dodelijke ziekte. Over wanhoop en herstel, maar bovenal over de kracht van liefde.

 

Breinblessure is een pleidooi voor het openbreken van het taboe rondom psychiatrische aandoeningen: een depressie is tenslotte niets meer en niets minder dan een blessure aan het brein. Het boek is geschikt voor eenieder die direct of indirect met de kwetsbaarheid van de menselijke psyche in aanraking is gekomen.

Breinblessure is de debuutroman van moeder en voormalig stewardess Brenda van der Laan (7 december 1978, Gouda). Het verhaal is gebaseerd op haar eigen ervaringen.

Op zaterdag 29 februari om 15.00 uur is de boekpresentatie in Boekhandel Haasbeek, Julianastraat 26 te Alphen aan den Rijn.

Uitgerverij Tobi Vroegh is onderdeel van De Regenboog Groep.

What can you do?

We need your help, become a volunteer! You can help by investing your time and energy, by working with citizens of Amsterdam with unusual stories. Or become a donor! Your money will be well spent on care for homeless people, aid for (former) addicts and people living in poverty or social isolation. You are always welcome to drop by and see how your money is spent. Or why not buy one of the products from our online Gift Shop? A present for someone you know, perhaps. It's all contributing towards a better society. And that's great, isn't it?

 

Voluntary work in Amsterdam

 

Become a donor