Britse folkpunkband Ferocious Dog zamelt opnieuw in voor Amsterdamse daklozen

Voor het derde jaar op rij speelde de Britse folkpunkband Ferocious Dog de Melkweg plat TERWIJL ze een inzamelingsactie voor De Regenboog Groep hielden. Maatschappelijk verantwoord, multitaskend rocken, zullen we maar zeggen: hulde!

Het verslag hierover wordt geschreven door Sigrit, zeer betrokken fan, die De Regenboog al jaren weet te vinden als de band in Nederland komt spelen: 

"De band organiseert bij al hun concerten een zogenaamde Ferocious Food Drop; een inzamelingsactie voor de voedselbank of daklozenorganisatie in de plaats waar ze op dat moment spelen.

In Amsterdam hebben ze de bezoekers van hun concert opgeroepen om vooral kleding, maar ook toiletartikelen, mee te nemen voor De Regenboog Groep.


Hier werd massaal gehoor aan gegeven! Mensen kwamen met tassen vol kleding en toiletartikelen. Vooral sokken, ondergoed, mutsen en sjaals vlogen in het rond. Maar ook broeken, overhemden, jassen, handschoenen en koptelefoon-oortjes werden gedoneerd.

 

Iemand had zelfs in de twee dagen voor het concert nog ‘even’ twee warme mutsen, een sjaal en een  nekwarmer gehaakt!

In totaal werden er ongeveer 15 tassen vol kleding ingezameld en een kratje vol met toiletartikelen.

 

Ook was verkoper Ian van de Z! Straatkrant aanwezig. Hij mocht op uitnodiging van de band in de hal voor de zaal zijn straatkranten verkopen. Ook maakte hij een deel van de soundcheck mee en heeft hij tijd met de band doorgebracht in hun kleedkamer backstage.

Hij heeft een fantastische avond gehad. Niet alleen heeft hij heel veel kranten verkocht, maar ook met veel bezoekers een praatje gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ian was in zijn jonge jaren wel vaak bij concerten geweest, maar door zijn situatie was dat alweer lang geleden. Hij genoot zichtbaar van alles."

 

 

We danken Ferocious Dog met wederom een geslaagde inzamelingsactie voor dakloze Amsterdammers! Hun Facebookpagina check je hier!

 

 

Ben jij, net als Ferocious Dog, een enthousiaste inzamelaar voor De Regenboog Groep? Lees dan dit!

Allereerst: geweldig, bedankt! Dankzij jou hebben onze inloophuizen nu goed gevulde kasten en kunnen we een tijdje vooruit.

Vandaar dat we je vragen voorlopig even geen spulletjes aan te bieden, totdat wij weer een actie opstarten.

Deze vind je dan op onze website, Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter.

 

We hebben namelijk geen plek meer en het scheelt ons kostbare tijd bestemd voor al ons andere werk.

Denk aan het beantwoorden van al die berichten, het in ontvangst nemen van alles, en dan is ongeveer de helft niet meer bruikbaar.

Naast uren uitzoekwerk kost ons dit 150 euro per container om het weer af te voeren.

What can you do?

We need your help, become a volunteer! You can help by investing your time and energy, by working with citizens of Amsterdam with unusual stories. Or become a donor! Your money will be well spent on care for homeless people, aid for (former) addicts and people living in poverty or social isolation. You are always welcome to drop by and see how your money is spent. Or why not buy one of the products from our online Gift Shop? A present for someone you know, perhaps. It's all contributing towards a better society. And that's great, isn't it?

 

Voluntary work in Amsterdam

 

Become a donor