op eigen kracht training, armoede, empowerment, 1000 ste deelnemer

Duizend glimlachen, duizend certificaten

De Op Eigen Kracht-training verwelkomt dit voorjaar haar 1000e deelnemer. Dit is gevierd bij de slotbijeenkomst van een training in het Centrum bij de Sociale Kruidenier. De deelnemers zijn verrast met taart en ontvingen trots hun certificaat van Hans Wijnands, directeur van de Regenboog Groep.

Op Eigen Kracht-training is een gratis training voor mensen die (tijdelijk) wat minder te besteden hebben, zoals voedselbankklanten. Met grote inzet van vrijwilligers en professionele trainers heeft het team van Op Eigen Kracht vanaf 2007 trainingen georganiseerd in heel Amsterdam en het trainingsaanbod verder doorontwikkeld. De mijlpaal van de duizendste deelnemer vormt een bijzonder en mooi moment om even extra stil te staan bij de afgelopen jaren en wat het de deelnemers heeft gebracht.

Na afloop van een training zeggen deelnemers dat het hen sterkt om eens in de week samen te komen met gelijkgestemden. Het contact en het delen van zowel vreugde als verdriet met de groep doet hen goed. Soms bloeien er zelfs vriendschappen op. De deelnemers wisselen praktische tips uit, onder andere over omgaan met een klein budget, goed voor jezelf zorgen en opkomen voor jezelf. Op Eigen Kracht is trots op al haar deelnemers en hoopt de komende jaren nog meer mensen met elkaar te verbinden. Op naar de volgende duizend!

What can you do?

Become a donor! Your money will be well spent on care for homeless people, aid for (former) addicts and people living in poverty or social isolation. 

 

Voluntary work in Amsterdam

 

Become a donor