Colors, kaarsen, re-intergratie

Ron maakt unieke Ajax-kaarsen!

De Regenboog Groep biedt activeringstrajecten aan voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen een traject op maat en kunnen aan de slag op een van onze werkplekken, dit biedt ontwikkelmogelijkheden en structuur. Kaarsenmakerij Colors aan de Bilderdijkstraat 184 is een van de werkplekken van De Regenboog Groep. In deze kaarsenmakerij worden ambachtelijke kaarsen gemaakt en verkocht. Ron werkt in de Colors en is een groot Ajax-fan.

Ron is net 50 jaar geworden, hij woont onder begeleiding bij Amsta en werkt drie dagen in de week bij Colors. In de dagen dat hij niet werkt gaat hij naar Amsterdammers helpen Amsterdammers om koffie te drinken en spelletjes te spelen. Op vrijdag zingt hij bij de Straatklinkers, het daklozenkoor. In het weekend kijkt hij naar Ajax en zit hij veel op Facebook. 

"Ik heb hier geleerd om mooie kaarsen te maken. In het begin was ik heel erg laks, toen maakte ik zes of zeven kaarsen op een dag, maar die waren niet zo mooi. Nu maak ik veel mooiere kaarsen. Je kan zien dat ik er een beetje liefde in stop. Ik heb ontdekt hoe ik een mooie marmerenkaars maak en ik heb mijn eigen stijl ontwikkeld. Het is leuk als andere mensen naar mij toe komen voor mijn kaarsen. Daar wordt je gewoon vrolijk van. 

Wat ik fijn vind aan werken bij de kaarsenmakerij is dat ik niet onder druk wordt gezet. Je kan een kaars maken of een spelletje spelen. De muziek staat aan, dat zorgt voor een stukje gezelligheid. Ik ben ook heel trots dat ik Ajax kaarsen maak waarvoor mensen terugkomen. Ik vind het belangrijk dat mensen gewoon een leuke dagbesteding hebben. De ene is beter in kaarsen maken dan de ander, maar het is geen wedstrijd. 

Zonder de kaarsenmakerij zou ik vooral thuis zitten. Nou, dan zit ik liever hier!"

Je kan natuurlijk altijd kaarsen van Colors bestellen in onze webshop, maar het is natuurljk veel gezelliger om eens binnen te lopen bij Colors zelf! Dan zie je de nieuwste collectie en kan er altijd voor jou wel een uniek pakketje gemaakt worden. Ook leuk als cadeau, want als je kaarsen bij Colors koopt, geef je eigenlijk twee cadeau's én dat fijne warme gevoel van binnen voor jezelf. Dus kom langs!

 

What can you do?

We need your help, become a volunteer! You can help by investing your time and energy, by working with citizens of Amsterdam with unusual stories. Or become a donor! Your money will be well spent on care for homeless people, aid for (former) addicts and people living in poverty or social isolation. You are always welcome to drop by and see how your money is spent. Or why not buy one of the products from our online Gift Shop? A present for someone you know, perhaps. It's all contributing towards a better society. And that's great, isn't it?

 

Voluntary work in Amsterdam

 

Become a donor