De Regenboog Groep steunt chemseks-verslaafden met buddy-traject

Uit een recente studie van de GGD blijkt dat 29 procent van de Amsterdamse homomannen op de dating-app Grindr in de afgelopen 6 maanden chemseks heeft gehad. Onder hetero’s en homoseksuele vrouwen komt chemseks nauwelijks voor, blijkt uit analyse van bezoekers van de soa-poli. Voor de reguliere hulpverlening is chemseks nog te vaak onbekend terrein. Daarom heeft de Regenboog Groep Amsterdam dit jaar een speciaal programma ontwikkeld met als doel de verslaving het hoofd te bieden en clean te blijven.

Michelle Delleman: ‘Onze coaches zijn ervaringsdeskundig; ze zijn vertrouwd met de gayscene in Amsterdam en ex-gebruiker. Het merendeel weet uit eigen ervaring hoe het is om te stoppen met chemseks. Zij kennen de genoegens, maar ook de keerzijde’.

Meer weten over chemseks? Lees het artikel in het Parool. Vind je het moeilijk een seksleven op te bouwen zonder drugs? Meld je aan.

What can you do?

Become a donor! Your money will be well spent on care for homeless people, aid for (former) addicts and people living in poverty or social isolation. 

 

Voluntary work in Amsterdam

 

Become a donor