Back to work

Help dak- en thuislozen op weg naar werk

Ben je positief en enthousiast? Spreek je naast Nederlands en Engels ook Pools, Roemeens of Duits? Dan ben je de vrijwilliger die wij zoeken om werkzoekende EU burgers te helpen op weg naar werk.

Als vrijwilliger help jij onze deelnemers op weg naar de arbeidsmarkt. Een belangrijk onderdeel daarvan is het maken van een CV. Je gaat in gesprek en bespreekt waar iemand op school heeft gezeten, welke vooropleiding iemand heeft genoten, wat iemands hobby's zijn en welke talen iemand spreekt. Ook probeer je te achterhalen waar qua werk de interesse ligt en welke kerntaken iemand heeft. Met deze info stel je uiteindelijk samen een CV op waarna je deelnemer kan solliciteren.

Onze deelnemers zijn EU burgers en mensen die al lange tijd ongedocumenteerd in Amsterdam verblijven. Ze kampen vaak met verslavingen en / of psychische problemen. De gesprekken met je deelnemer vinden plaats in een van onze inloophuizen voor dak- en thuislozen.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

  • Je hebt een open houding en gaat respectvol met cultuurverschillen om
  • Je legt makkelijk contact, kunt goed luisteren en stelt de juiste vragen om tot de kern te komen
  • Ook ben je in staat om persoonlijke informatie omtrent opleiding, interesses, vaardigheden etc. te verwerken in een CV waar je vertrouwelijk mee omgaat
  • Je bent ouder dan 18 jaar
  • En per direct beschikbaar voor minimaal 6 maanden

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Wat krijg je ervoor terug?

Je kunt écht iemand helpen, en de kans vergroten dat iemand een eigen leven op kan bouwen in Nederland. Het vergroot je wereld! Het is een waardevolle ervaring waarbij je in contact komt met mensen die je normaal niet snel zou ontmoeten.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Wij zijn enorm trots op onze vrijwilligers en waarderen de inzet enorm. Wij bieden een zinvolle besteding, goede begeleiding en een fijne samenwerking. Tevens ontvang je een reis- en onkostenvergoeding.

Werktijden

Werktijden zijn flexibel en kun je zelf indelen. Ga uit van ongeveer vier uur per twee weken.

Hoe kom je in aanmerking?

Meld je aan door te reageren via deze site, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

What can you do?

Become a donor! Your money will be well spent on care for homeless people, aid for (former) addicts and people living in poverty or social isolation. 

 

Voluntary work in Amsterdam

 

Become a donor