straatkrant, verkoper, z!, vrijwilliger

Medewerker distributie bij de Amsterdamse straatkrant Z!

Wie kent hem niet Z!, de Amsterdamse straatkrant!? Ben je op woensdag, vrijdag of zondag beschikbaar en wil je meehelpen met de distributie van deze krant? Laat het ons weten!

Taakomschrijving

Z! zit in de Tweede Oosterparkstraat in Amsterdam-Oost. De verkopers van de krant kopen hier hun kranten in, eten en drinken iets en komen er bij van het leven op straat. Als vrijwilliger open je de distributie, verkoop je kranten aan de verkopers, hou je de dagvoorraad en dagopbrengst bij en sluit je af. Maar je bent er ook voor een praatje en het zetten van koffie en thee. 

De verkopers kopen bij Z! hun krant in voor 1,35 euro en verkopen deze op straat voor 2,50 euro. De winst van 1,15 euro is voor de verkoper.

Kennis/vaardigheden

Je bent sociaal betrokken, werkt zelfstandig en staat stevig in je schoenen. Je staat respectvol tegenover cultuurverschillen en verschillende normen en waarden. Ervaring is niet vereist, je wordt ingewerkt door een ervaren collega-vrijwilliger.  Je werkt 3 uurtjes op woensdag, vrijdag of zondag (werktijden staan hieronder).

Scholing

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Wat krijg je ervoor terug?

Je bent onderdeel van een leuke organisatie en krijgt ondersteuning en de mogelijkheid trainingen te volgen. Je ontmoet een hoop verschillende mensen en kunt iets betekenen voor Amsterdammers. Kortom, je krijgt een leuke, uitdagende en leerzame vrijwilligersbaan. Een paar keer per jaar zijn er activiteiten met de vrijwilligers, zoals een etentje, een excursie en de nieuwjaarsreceptie.

Meerwaarde

Het vergroot je wereld! Je ontmoet mensen die je anders nooit was tegengekomen en je ontplooit jezelf.

Werktijden

Woensdag en vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur.
Zondag van 11.00 tot 14.00 uur.

Hoe kom je in aanmerking?

Heb je interesse of wil je meer weten? Meld je aan! Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken!

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

What can you do?

Become a donor! Your money will be well spent on care for homeless people, aid for (former) addicts and people living in poverty or social isolation. 

 

Voluntary work in Amsterdam

 

Become a donor