Maatjes

Word maatje van iemand die eenzaam is

Het is makkelijk om bepaalde dingen als vanzelfsprekend te ervaren, zoals met vrienden afspreken, de fiets pakken om naar de markt te gaan of om te sporten. Maar dat is voor een grote groep mensen niet zo.

Zij zijn bijvoorbeeld een angstig, somber, hebben burn out klachten of een zwarte tijd gehad en zitten daardoor in een sociaal isolement. Wil jij er voor iemand zijn? Heb jij tijd over om een keer per week of twee weken met iemand af te spreken? Samen op pad, een bakkie doen en met elkaar praten. Of even niet praten, dat is ook goed! Meld je aan als vrijwilliger.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

  • Je bent nieuwsgierig naar andere mensen en hebt een open houding.
  • Je bent geduldig en hebt doorzettingsvermogen.
  • Je kun je goed luisteren en hebt een stabiele persoonlijkheid.
  • Je bent ouder dan 21 jaar.
  • Je bent een paar uurtjes per week of per twee weken beschikbaar voor minimaal een jaar.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot veel trainingsmogelijkheden op maat en naar jouw behoefte. Trainingen en cursussen kan je volgen bij de Vrijwilligersacademie.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Professionele begeleiding en intervisie.
  • Een vrijwilligersvergoeding van max. 9 euro per keer om te besteden aan een activiteit met je deelnemer.
  • Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal niet snel mee in aanraking zou komen.
  • Je maakt echt verschil in het leven van een ander.
  • Gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod van de Vrijwilligersacademie.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Je maakt het leven van iemand met psychische klachten net een stukje zonniger. Daarnaast verbreedt het je horizon en ontmoet je een bijzonder persoon die je anders misschien niet was tegengekomen.

Werktijden

Samen met jouw deelnemer bepaal je de werktijden. Reken op een dagdeel per week of per 2 weken voor de periode van een jaar.

Hoe kom je in aanmerking?

Meld je aan! Hierna krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met een coördinator. Na gesprek en training kun je aan de slag.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

What can you do?

Become a donor! Your money will be well spent on care for homeless people, aid for (former) addicts and people living in poverty or social isolation. 

 

Voluntary work in Amsterdam

 

Become a donor