Facilitair medewerker

Facilitair medewerker is een belangrijke positie binnen de projecten van De Regenboog Groep. Werk dat gedaan moet worden, anders loopt de boel in de soep. Het werk verschilt per locatie.

Bekijk hieronder de mogelijkheden. Spreekt een mogelijkheid je aan? Meld je dan aan via www.hulpvanderegenboog.org of het aanmeldformulier. Er wordt binnen twee werkdagen contact met je opgenomen.

vul aanmeldformulier in

 

 

Corvershof

Wat? Cateringwerk, schoonmaakwerk en kleine verhuizingen
Waar? Corvershof, Protestantse diaconie, Nieuwe Herengracht 18 (bij de Hortus)
Voor wie? Mensen die zowel goed kunnen samenwerken als redelijk zelfstandig kunnen werken en een goede hygiëne hebben
Leidt op tot? Facilitair medewerker.

De Corvershof is een mooi achttiende-eeuws pand dat destijds werd gebouwd voor de opvang van arme, oudere Amsterdammers. Tegenwoordig huisvest het de protestantse diaconie. In de knusse, kleine keuken van de Corvershof wordt elke dag de lunch bereid voor de (ongeveer) twintig medewerkers van de diaconie. De lunch wordt vervolgens geserveerd in een prachtige kamer, aan een lange, mooi gedekte tafel.

De werkzaamheden bestaan verder uit boodschappen doen, het schoonmaken van de verschillende kantoren en het onderhouden van de tuinen. Soms verzorgen de medewerkers van de Corvershof ook kleine verhuizingen. Als je bij de Corvershof werkt kun je een of meerdere van bovenstaande werkzaamheden uitvoeren. Je krijgt de ruimte om, onder begeleiding van een werkbegeleider, zelfstandig te werken in een rustige en sociale omgeving. Binnen de Corvershof zijn geen doorgroeimogelijkheden, maar je kunt de ervaring die je hier opdoet eventueel wel weer ergens anders inzetten.

Grootte groep: 10 mensen, verdeeld over verschillende teams voor verschillende taken
Werktijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:00-15:00 uur
Meer informatie: www.protestantsamsterdam.nl

Wassen en kledingomruil

Wat? Kleding wassen en verzorgen
Waar? Zuid, Centrum Droogbak, Centrum Voorburgwal en Spaarndammerdijk
Voor wie? Mensen die graag alleen werken

Wie bij een inloophuis binnenkomt, krijgt een douche en schone kleren. De wasmachine draait continu, de wasrekken hangen altijd vol. Maar die kleren wassen zichzelf natuurlijk niet. Elke morgen en middag is er een medewerker aanwezig die wast, vouwt en strijkt. Als medewerker van de was en kledingomruil heb je altijd wat te doen. Je werkt één dagdeel: ’s morgens of ’s middags. In die tijd was je vuile handdoeken, theedoeken en kleren, je vouwt en strijkt de was. Daarnaast maak je de doucheruimte schoon.

De was en kledingomruil is ideaal voor mensen die graag alleen werken (de werkruimte is niet heel groot), van huishoudelijk werk houden en hygiënisch zijn. En als je even onder de mensen wil zijn, hoef je alleen de gang maar op te lopen.

Wassen en kledingomruil kan bij Blaka Watra, Makom, de Kloof en de Buurtboerderij

Grootte groep: 1 per locatie
Openingstijden: 9:00-12:00 uur en 12:30-16:30 uur

Schoonmaken

Wat? Schoonmaakwerk
Waar? Centrum, Zuid, Centrum Voorburgwal
Voor wie? Mensen die zelfstandig kunnen werken en hygiënisch zijn
Leidt op tot? Facilitair medewerker

Geen enkele ruimte maakt zichzelf schoon! Word daarom medewerker van het schoonmaakteam van Blaka Watra en help het inloophuis schoon te houden. Voorwaarde is wel dat je een beetje zelfstandig kunt werken en met leiding kunt omgaan.

Schoonmaakteams zijn werkzaam op Blaka Watra, Princehof en de Kloof.

Grootte groep: wisselend
Werktijden: wisselend
Meer info: www.deregenboog.org

 

Bakfietsentransport

Wat? Interne bakfietskoeriersdienst
Waar? Blaka Watra, Droogbak 1c (Centrum)
Voor wie? Mensen die zelfstandig kunnen werken
Leidt op tot: Bakfietskoerier

Blaka Watra beschikt over twee bakfietsen waarmee we kleine transporten in Amsterdam uitvoeren. Er wordt brood mee van de bakkerij gehaald en er worden spullen mee naar andere locaties van De Regenboog Groep gebracht. Je fietst de hele stad door, het is dus handig als je de weg kent. En dan hebben we het nog niet eens over de verkeersregels. Je rijdt zelfstandig en enig gevoel van verantwoordelijkheid is wel vereist. Maar de werkdruk is niet heel groot, je kunt in je eigen tempo fietsen.

Grootte groep: Er zijn twee bakfietsen, dus meer dan twee mensen tegelijk kunnen er niet werken. Je werkt zelfstandig
Werktijden: Wisselend, afhankelijk van het aanbod

Schoonmaakwerk bij Rederij Kees

Wat? Schoonmaakwerk
Waar? Jan van Galenstraat 4 (West)
Voor wie? Mensen die van schoonmaken houden en zelfstandig kunnen werken
Leidt op tot? Schoonmaker

Rederij Kees beheert voor haar klanten een magazijn op het Food Center in Amsterdam West. Het is een dynamische omgeving: er komen schuiten en vrachtwagens goederen laden en lossen. Bestellingen worden klaar gezet en door klanten opgehaald, of worden door de rederij bezorgd met de boot of elektrische bestelauto. Afgeleverde goederen worden in het magazijn opgeslagen.

In het magazijn zijn verschillende ruimtes die dagelijks schoongemaakt worden. Dat werkt prettiger en het is hygiënisch. In overleg krijg je een schoonmaakprogramma dat je gaat uitvoeren. Je verzamelt de benodigde materialen, gereedschappen en apparatuur en controleert deze. Je voert eenvoudige en routinematige werkzaamheden uit, zoals het reinigen van de keuken, kantineruimte, toiletten en kantoor.

Het is belangrijk dat je veilig en verantwoord omgaat met de materialen.

Werktijden: In de ochtend van 9.00 tot 12.00 uur
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur
Grootte groep: Je werkt zelfstandig

Meer informatie: Rederij Kees

Goederentransport Rederij Kees

Wat? Leveren van goederen per elektrische auto en boot
Waar? Jan van Galenstraat 4 (West)
Voor wie? Mensen die in teamverband willen werken en tegen een stootje kunnen
Leidt op tot? Medewerker logistiek en transport

Rederij Kees beheert voor haar klanten een magazijn op het Food Center in Amsterdam West. Bestellingen worden klaargezet en door de klant afgehaald of door Rederij Kees bezorgd in heel Amsterdam. Het transport van de goederen vindt plaats met een elektrische auto of per boot. 

Tijdens het transport per boot vaar je door de grachten van Amsterdam. Voor vertrek en bij aankomst help je met het laden en lossen van de boot. Je zorgt ervoor dat alle leveringen op de goede plek terecht komen en dat er onderweg geen schade ontstaat. Samen met je team zorg je ervoor dat de boot schoon blijft en doe je klein onderhoud. Je vaart het hele jaar door, ook in de winter. Het is dan ook belangrijk dat je tegen een stootje kunt. 

Voor het vervoer met de elektrische auto heb je geen rijbewijs nodig, omdat de auto niet sneller dan 25 km per uur kan rijden. Samen met een collega laad en los je de auto en zorg je dat de goederen veilig op de bestemming aankomen. Daarnaast houd de auto schoon en doe je klein onderhoud aan de auto. Tijdens je werk kom je in aanraking met klanten en leveranciers. Je bent dan ook klantvriendelijk en servicegericht en je vindt het leuk om kwaliteit te bieden. Als medewerker goederentransport houd je van aanpakken en samenwerken.

Werktijden:  ochtenden en/of middagen
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur
Grootte groep: boot 4 á 5 mensen, auto 2 mensen

Meer informatie: Rederij Kees

Gastheer/vrouw, Receptiemedewerker

Wat? Receptiewerk
Waar? Diverse locaties (Centrum, Oost, Zuid en West)
Voor wie? Mensen die graag met anderen in contact zijn
Leidt op tot? Medewerker receptie
 

De Regenboog Groep heeft verschillende inloophuizen en werklocaties. Je bent het visitekaartje van zo'n locatie. Je heet onze gasten welkom en wijst hen de weg. Afhankelijk van de locatie registreer je onze gasten in een computersysteem. Je beantwoordt vragen, geeft informatie of maakt een praatje met de gasten. Op sommige locaties beantwoord je ook de telefoon.

Je bent de spil van een locatie, de persoon die ervoor zorgt dat alles soepel verloopt. Soms is het druk en komen er verschillende vragen op je af, dan kan het wat chaotisch zijn. Daar moet je wel tegen kunnen.

Het is dus belangrijk dat je geduldig bent en mensen op hun gemak kunt stellen. Je bent vriendelijk, ziet er verzorgd uit en je bent sociaal. Je werkt meestal zelfstandig, maar maakt wel onderdeel uit van het team op een locatie.

Gastheer/vrouw en receptiewerk kun je doen bij een van onze inloophuizen of werklocaties in het centrum, oost, zuid en west.

Werktijden: ochtenden, middagen en/of avonden
Openingstijden: verschillend, meest overdag en op sommige locaties in de avond
Grootte groep: Je werkt meestal zelfstandig maar maakt wel deel uit van het team op de locatie
 

Meer info: www.deregenboog.org/inloophuizen , www.derdeschinkel.nl

facilitair

Veegploeg

Wat? Opruimen van zwerfvuil
Waar? Op diverse locaties in de stad (Centrum, Oost, Zuid, West)
Voor wie? Mensen die van buitenlucht en een schone omgeving houden
Werkbranche? Reiniging van de openbare weg

De Regenbooggroep heeft verschillende veegploegen die er elke dag met een voorman op uit trekken om de straten in de buurt schoon te houden, weer of geen weer. De sfeer in de veegploeg is altijd goed, en het is dankbaar werk want iedereen ziet graag dat zijn straatje wordt schoongehouden.

Omdat je in een ploeg werkt is het belangrijk dat je op tijd komt. Ook moet je samen kunnen werken en leiding accepteren.

Je kunt deelnemen aan de veegploeg van Blaka Watra, Ondro Bong, Inloophuis Oud West, Princehof, Makom of Valentijn. 

Werktijden: ochtenden en/of middagen
Openingstijden: verschillen per locatie
Grootte groep: 6 à 7 mensen plus een voorman

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.