Financiële Coaching

De Regenboog zet vrijwilligers in om praktische, emotionele en sociale ondersteuning te bieden aan mensen met financiële problemen. Zij helpen hen bij het verbeteren van de financiële situatie en bij het bevorderen van de zelfredzaamheid. (Voorheen heette dit project VONK)

 

Het project

Geldproblemen geven stress. Rekeningen en aanmaningen die elke dag weer bij de post zitten, je kind dan maar niet op dat schooluitje mee laten gaan of toch maar weer geld lenen? Dergelijke afwegingen zijn dagelijkse kost voor mensen met aanzienlijke financiële problemen. Meestal zijn die problemen ontstaan door een combinatie van factoren: fouten in het verleden, pech, een scheiding, baan kwijt. Als een domino effect valt alles om. Je raakt als het ware verlamd en je kunt niet meer zelf het heft in handen nemen en orde op zaken stellen.

De financiele coaches zijn in het leven geroepen om mensen te helpen die klant zijn van de Voedselbank of  in een schuldhulpverleningstraject zitten. De coaches concentreren zich op hulp bij het aanpakken van de geldproblematiek waar mensen in zitten. Hulp gericht op het ordenen van de geldsituatie. Bijvoorbeeld hulp bij het op orde krijgen van de administratie, of bij het invullen van de nodige formulieren voor belastingdienst en andere instellingen. Als je je financiën op orde hebt, dan kun je andere zaken in je leven ook weer aanpakken. De vrijwilligers van de Regenboog zorgen dat mensen meer grip op hun leven krijgen en stimuleert mensen deel te nemen aan de maatschappij. Dat voorkomt verdere financiële problemen die bijvoorbeeld huisuitzetting en afsluiting van water/gas/licht tot gevolg hebben. 

 

Vrijwilliger worden?

Je kunt coach worden voor iemand met geldproblemen als je in elk geval een paar uur in de week tijd hebt. Je wordt door professionals getraind bij de Vrijwilligersacademie, ook krijg je intensieve persoonlijke begeleiding. Neem hier een kijkje bij de openstaande vrijwilligersvacatures.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger voor dit project? 

Bekijk onze vacatures

 

Aanmelden voor hulp?

Aanmelden gaat via onze website hulpvanderegenboog.org via een aanmeldformulier.

Vul het aanmeldformulier in

 

Financiering

Schuldhulpmaatjes worden mede mogelijk gemaakt met donaties van de Stichting van Schulden naar Kansen, het Oranjefonds en VSBfonds.

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.