Financiële vrijwilligers

De Regenboog zet vrijwilligers in om praktische, emotionele en sociale ondersteuning te bieden aan mensen met financiële problemen. De financiële vrijwilligers coachen hen bij het verbeteren van de financiële situatie en om zelf weer grip te krijgen op de geldzaken.

Geldproblemen

Geldproblemen geven stress. Rekeningen of aanmaningen die elke dag weer bij de post zitten, je kind dan maar niet op dat schooluitje mee laten gaan of toch weer geld lenen van familie? Dergelijke afwegingen zijn dagelijkse kost voor mensen met financiële problemen. Meestal hebben die problemen meerdere oorzaken zoals onhandige keuzes in het verleden, pech, een scheiding of ontslag. Van het één, komt het ander. Je raakt als het ware verlamd en je verliest de grip op je geldzaken.

Financiële Coaching

De financiële vrijwilligers zijn er om mensen te helpen die klant zijn van de Voedselbank of begeleidt (gaan) worden naar een schuldhulpverleningstraject. Maar ze staan ook mensen bij met beginnende geldproblemen. De vrijwilligers helpen eerst bij het ordenen van de administratie en het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven. Ze bespreken hoe openstaande rekeningen betaald kunnen worden, en als dat nodig is helpt de vrijwilliger om documenten aan te leveren bij de schuldhulpverlening.

Als je geen financiële stress meer hebt, dan kun je andere zaken in je leven ook weer makkelijker aanpakken. De vrijwilligers van de Regenboog zorgen dat je je gesteund voelt, meer grip op je leven krijgt en ze stimuleren je om weer zelfstandig deel te nemen aan de maatschappij.

Vrijwilliger worden?

Je kunt iemand met geldproblemen coachen als je in elk geval een paar uur in de week tijd hebt. Je wordt door professionals getraind bij de Vrijwilligersacademie, ook krijg je intensieve persoonlijke begeleiding. Belangstelling? Meld je aan met de knop hieronder. 

Vrijwilliger worden

 

Aanmelden voor hulp?

Je hebt problemen met je administratie of geldzaken. Een vrijwilliger die eens in de week of eens in de twee weken langs komt zou je al flink helpen. Meld je dan aan! Klik op de knop hieronder. 

Ik zoek een maatje

 

Financiële inloop Grip Op Je Geld

 

Grip op je geld is een financieel inloopspreekuur voor alle Amsterdammers. Je kan er terecht voor vragen over inkomen, belastingen, administratie, minimaregelingen en schulden. Vrijwilligers en professionals helpen je graag verder. Openingstijden en locaties vind je op de website van Grip Op Je Geld (Vanaf half mei 2022) tot die tijd vind je meer informatie hier Grip op je geld

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten