Financiële Coaching

De Regenboog zet vrijwilligers in om praktische, emotionele en sociale ondersteuning te bieden aan mensen met financiële problemen. Financiële coaching helpt hen bij het verbeteren van de financiële situatie en bij het bevorderen van de zelfredzaamheid. (Voorheen heette dit project VONK)

Geldproblemen

Geldproblemen geven stress. Rekeningen en aanmaningen die elke dag weer bij de post zitten, je kind dan maar niet op dat schooluitje mee laten gaan of toch maar weer geld lenen? Dergelijke afwegingen zijn dagelijkse kost voor mensen met aanzienlijke financiële problemen. Meestal zijn die problemen ontstaan door een combinatie van factoren: fouten in het verleden, pech, een scheiding, baan kwijt. Als een domino effect valt alles om. Je raakt als het ware verlamd en je kunt niet meer zelf het heft in handen nemen en orde op zaken stellen.

Financiële Coaching

De financiele coaches zijn in het leven geroepen om mensen te helpen die klant zijn van de Voedselbank of  in een schuldhulpverleningstraject zitten. De coaches concentreren zich op hulp bij het aanpakken van de geldproblematiek waar mensen in zitten. Hulp gericht op het ordenen van de geldsituatie. Bijvoorbeeld hulp bij het op orde krijgen van de administratie, of bij het invullen van de nodige formulieren voor belastingdienst en andere instellingen. Als je je financiën op orde hebt, dan kun je andere zaken in je leven ook weer aanpakken. De vrijwilligers van de Regenboog zorgen dat mensen meer grip op hun leven krijgen en stimuleert mensen deel te nemen aan de maatschappij. Dat voorkomt verdere financiële problemen die bijvoorbeeld huisuitzetting en afsluiting van water/gas/licht tot gevolg hebben. 

 

Vrijwilliger worden?

Je kunt coach worden voor iemand met geldproblemen als je in elk geval een paar uur in de week tijd hebt. Je wordt door professionals getraind bij de Vrijwilligersacademie, ook krijg je intensieve persoonlijke begeleiding. Belangstelling? Meld je aan met de knop hieronder. 

Vrijwilliger worden

 

Aanmelden voor hulp?

Je kan wel wat ondersteuninig gebruiken. Een vrijwilliger die eens in de week of eens in de twee weken langs komt zou je al flink helpen. Meld je dan aan! Klik op de knop hieronder. 

Ik zoek een maatje

 

Financiële inloop Grip Op Je Geld

 

Grip op je geld is een financieel inloopspreekuur voor alle Amsterdammers. Je kan er terecht voor vragen over inkomen, belastingen, administratie, minimaregelingen en schulden. Vrijwilligers en professionals helpen je graag verder. Openingstijden en locaties vind je op de website van Grip Op Je Geld (Vanaf half mei 2022) tot die tijd vind je meer informatie hier Grip op je geld

Financiering

Schuldhulpmaatjes worden mede mogelijk gemaakt met donaties van de Stichting van Schulden naar Kansen, het Oranjefonds en VSBfonds.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten