Firma Koos

Firma Koos maakt kado’s met materiaal dat wordt bestempeld als waardeloos. Elk gerecycled kado is uniek en handgemaakt. Firma Koos is een sociale firma.

Winst wordt bij Koos niet alleen in geld uitgedrukt. Mens, maatschappij en milieu zijn net zo belangrijk. De mensen achter Firma Koos zijn vaak langere tijd werkloos. Zij maken niet alleen het materiaal, maar ook zichzelf weer waardevol. Zo timmert Koos de cirkel dicht. Firma Koos bestaat uit verschillende werkplaatsen. Naast kado’s van gerecycled materiaal levert Koos ook andere producten en diensten. Door een kado of dienst van Firma Koos af te nemen voorkom je onnodige verspilling en help je iemand aan werk.

Website van Firma Koos

opbergdozen van oude boeken

Kado's van iets waardeloos

Firma Koos werkt met materiaal dat wordt bestempeld als waardeloos. Koos bewijst het tegenovergestelde door het om te toveren tot kado’s.

Ook de mensen achter Firma Koos krijgen vaak een stempel. En net als bij het materiaal blijkt die uiteindelijk niet of maar deels te kloppen. Firma Koos is er voor iedereen die geen genoegen neemt met stempels. Het draait meestal om dat ene zetje in de rug. Firma Koos geeft die zetjes. Firma Koos streeft naar 100% recycling. Om zo min mogelijk afval te produceren wordt ook van eigen restmaterialen kado’s gemaakt.

 

Firma Koos wordt mede mogelijk gemaakt door KNR/PIN en de stichting Dijkverzwaring.

Lees hier de eindevaluatie van Firma Koos in 2015.

 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten