Hulp aan (Oost-)Europeanen

Voor mensen die niet uit Nederland komen en geen recht hebben op sociale voorzieningen, is er inloophuis Amoc.

Een groot deel van de bezoekers gebruikt drugs, heeft psychische problemen en is dakloos. Onder hen bevinden zich veel mensen uit Oost-Europa. Speciaal voor deze groep is er de Helpdesk Oost-Europa. De maatschappelijk werkers in inloophuis Amoc bieden gezamenlijk een breed palet aan talen, Pools, Roemeens, Bulgaars en Russisch, zodat de bezoekers vaak in hun eigen taal geholpen kunnen worden.

 

Wat doet de Helpdesk?

Sommige bezoekers kunnen met extra begeleiding gemotiveerd worden terug te keren naar hun eigen land waar ze meer kans hebben op een menswaardig bestaan. De maatschappelijk werkers van de Helpdesk hebben in diverse Oost-Europese landen contacten met hulpverlening. Klanten die terug willen keren kunnen via de Helpdesk een paspoort aanvragen, aan een busticket komen en opvang in het land van oorsprong regelen. 

Financiering

De Helpdesk Oost-Europeanen wordt mede mogelijk gemaakt door het Skanfonds, SIOC, Stichting Rotterdam, Stichting Eljebe, De Janivo Stichting en KNR commissie PIN.

skanfondsStichting Rotterdam

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.