Jongerenmaatjes (14 - 28 jr)

Jongerenmaatjes zijn er voor jongeren van 14 tot 28 jaar die moeilijk aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten, of die een klein sociaal netwerk hebben. (Voorheen heette dit project See You)

Dit kan het gevolg zijn van psychische problemen zoals sociale angsten of waangedachten. Maar ook doordat ze net even anders zijn dan de anderen, bijvoorbeeld door autisme.

Ook jongeren die zich somber of alleen voelen kunnen bij ons een maatje krijgen.


Voorbeelden van jongeren die we het afgelopen jaar geholpen hebben:

Erik van 24, is een aantal keer opgenomen geweest vanwege psychoses. Nu hij die met medicatie onder controle heeft, wil hij weer meedoen in de maatschappij.

Lola van 16 met borderline problematiek en een moeilijke thuissituatie.

Erika, een jonge vrouw, studeert aan de universiteit maar heeft door haar angststoornis een beperkt sociaal netwerk. Drukke ruimtes en kroegen beangstigen haar.

Jan Willem, een jongen van 20 met een langdurige depressie die bij zijn moeder woont. De muren komen op hem af en hij wil dolgraag meer buitenshuis ondernemen.

Met een maatje kan een jongere van alles samen gaan doen: naar de film, ergens wat drinken of gewoon kletsen. Jongerenmaatjes zijn er voor inwoners uit Amsterdam en Diemen.
 

 

 

jongeren, kinderen, psychische problemen, maatjes, vrijwilliger, buddy

steun van een vrijwilliger?

Aanmelden gaat via onze website hulpvanderegenboog.org of via een aanmeldformulier.

Vul het aanmeldformulier in

 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten