Maatje na mensenhandel

Slachtoffers van mensenhandel, prostitutie of huiselijk geweld raken makkelijker in een sociaal isolement. (Voorheen heette dit project 2 for Trust)

Gevoelens van eenzaamheid en onzekerheid dringen zich sneller op. Ze beheersen de Nederlandse taal niet goed of kennen de weg niet in hun nieuwe woonplaats. Bij de Regenboog krijgt iemand met de hulp en steun van een vrijwilliger meer vertrouwen in zichzelf en in anderen.

Samen verder

Slachtoffers van mensenhandel, huiselijkgeweld of prostitutie, brengt de Regenboog in contact met een vrijwilliger. Is er een klik, dan gaan ze samen verder. De vrijwilliger biedt naast een beetje gezelligheid en een luisterend oor ook hulp bij praktische zaken, zoals het opzetten van een administratie of begeleiding naar afspraken bij instanties. Ook kan de vrijwilliger helpen met de Nederlandse taal of coachen richting vrijwilligerswerk, een opleiding of een cursus. Vrijwilligers zijn getraind om de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

Zoek je de steun van een vrijwilliger? Meld je dan aan via www.hulpvanderegenboog of via het aanmeldformulier.

ik zoek een vrijwilliger

Vrijwilliger worden - iets voor jou?

We zoeken 'moederfiguren', 'toffe tantes' en 'grote zussen' die maatje en/of coach willen zijn. Je coacht jouw deelnemer richting meer empowerment, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Je spreekt op regelmatige basis samen af, biedt een luisterend oor en praktische ondersteuning (b.v. op administratief, organisatorisch of sociaal vlak). Iets voor jou? Meld je aan met de knop hieronder.

vrijwilliger worden

Financiering

Dankzij de genereuze steun van de volgende fondsen kunnen wij dit project uitvoeren: RCOAK, Stichting Rotterdam, Porticus

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten