maatjes voor kinderen (9 - 14 jr)

De Regenboog heeft maatjes voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar (pre-prubers), die zich alleen voelen en niet dezelfde dingen kunnen ondernemen als hun leeftijdsgenoten. (Voorheen heette dit project BIJDEHAND)

Een voorbeeld van een kind waar De Regenboog zich op richt is Risala. Zij is 10 jaar en houdt van dansen, spelen en knutselen met andere kinderen. Toch komt ze nooit in de speeltuin, het buurthuis of de sportvereniging en zit ze na school alleen thuis.

Kinderen zoals Risala kunnen zich gemakkelijk eenzaam en buitengesloten voelen. Het is niet eenvoudig om in je eentje iets aan zo'n situatie te doen en daarom koppelen we deze kinderen aan een maatje. Een maatje is een (afgestudeerde) student tussen de 18 en 28 jaar. Het maatje trekt 9 maanden op met het kind en fungeert daarbij als rolmodel. Samen gaan zij allerlei activiteiten ondernemen. In eerste instantie spreken ze thuis bij het kind af en naarmate het vertrouwen toeneemt gaan ze ook dingen buitenshuis ondernemen.

Het doel van de koppeling is dat het kind zich minder alleen gaat voelen, meer sociale activiteiten onderneemt en daardoor meer zelfvertrouwen krijgt. Het contact verbreedt de blik op de wereld van het kind en van de student. De bedoeling is dat het kind na 9 maanden zelfstandig deel blijft nemen aan leuke dingen in de buurt.

Vrijwilliger worden?

Ben jij een student en zou jij graag een kind willen begeleiden? Spreekt het bovenstaande jou aan en heb jij voor een periode van 9 maanden een dagdeel per week beschikbaar om vrijwilligerswerk te doen? Neem dan een kijkje bij de openstaande vrijwilligersvacatures.

Bekijk onze vacatures

 

Zoek je hulp?

Zoek je hulp voor jouw kind in de vorm van een maatje? 

Aanmelden gaat via onze website hulpvanderegenboog.org via een aanmeldformulier.

Vul het aanmeldformulier in

 

Financiering

Bijdehand wordt mede gerealiseerd met financiële steun van: Stichting Boschuysen stichting, Weeshuis der Doopsgezinden, Zonnige Jeugd, Stichting Steunfonds bja-cow, Stichting Gereformeerd of Burgerweeshuis, Stichting Desire and Give.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten