Netwerkcoach

In Amsterdam zijn 65.000 mensen eenzaam. Netwerk coaches helpen mensen met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond met het uitbreiden van hun sociale netwerk.

netwerk opbouwen, vrijwilliger, contact, in de buurt, regenboog

Eenzaamheid kent geen tijd

Echte eenzaamheid laat zich niet makkelijk verslaan. Mensen met een verleden van psychiatrie en verslaving leven vaak jarenlang afgezonderd van de maatschappij.

Verslaving en gekte vervreemden je niet alleen van je vrienden en familie, het tast ook je zelfbeeld aan. Het zelfrespect wordt minder en de angsten groter. Wie zo'n leven eenmaal achter zich heeft gelaten, heeft het oude netwerk niet in een keer terug. Versterk je Netwerk biedt mogelijkheden. 

Aanpak in 10 stappen

Mensen met een goed sociaal netwerk leven gezonder, bereiken meer en oordelen positiever over hun leven. Sociale relaties dragen bij aan de ontwikkeling van identiteit en zelfrespect. Ze zijn belangrijk voor het persoonlijk functioneren. De netwerkcoach begeleidt mensen met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond met het uitbreiden van het sociale netwerk. Bijvoorbeeld door oude contacten te herstellen, door deelname aan buurtactiviteiten of aan vrijwilligerswerk. De netwerkcoach werkt volgens een 10-stappen methodiek en ondersteunt een klant in het overwinnen van angsten en onzekerheden, het opbouwen van zelfvertrouwen en het zetten van stappen, zodat het ongewenste sociale isolement kan worden doorbroken.
 

Vrijwilliger worden

Wil je coach worden voor iemand die zich eenzaam voelt? Kun je wekelijks of eens in de twee weken tijd vrijmaken en kun je goed luisteren? Word dan vrijwilliger. klik op de knop en we maken een afspraak met je.

Vrijwilliger worden 

 

Hulp nodig

Zoek je iemand die je kan helpen om je netwerk te versterken? Meld je dan. Klik op de knop hieronder. 

Ik zoek een coach

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten