Netwerkversterking & activering

Als je terugkijkt, wat had je dan anders willen doen? Wat denk jij dat de reden is dat je nu in deze situatie zit? Het zijn maar enkele van de uitdagende vragen die de vrijwilligers van De Regenboog aan je kunnen stellen als je een netwerkmaatje of activeringsmaatje krijgt.

netwerk, coach, activering,

Netwerkversterking & activering

Amsterdammers die een moeilijke periode hebben overwonnen en de volgende stap willen zetten zijn bij ons aan het goeie adres. Misschien hebben ze de wens om hun netwerk te vergroten of versterken, een hobby op te pakken, meer te bewegen, vrijwilligerswerk of betaald werk te vinden. De eerste stap kan heel lastig en spannend zijn, want waar begin je?

Zo werkt het

De Regenboog koppelt je aan een vrijwilliger die je helpt je wensen helder te krijgen en stappen te zetten! Dat doen ze met oprechte belangstelling, door naast je te gaan staan en niet beter te weten, maar samen te zoeken. Het gaat om jouw persoonlijke ontwikkeling.

Bert had al een aantal maatjes gehad om leuke dingen mee te doen. Dat beviel hem prima, maar op een gegeven moment vond hij dat niet meer voldoende. ‘Een maatje is voor een bepaalde tijd bij je betrokken. Na die tijd moet je weer afscheid nemen en wennen aan een nieuw maatje. Ik heb van allemaal veel geleerd, heb er ook mijn sociale vaardigheden mee geoefend. Maar ik wil en ik kan meer!

Daarom wilde ik nu met een netwerkmaatje kijken hoe ik zelf mijn sociale netwerk uit kon breiden met vrienden, kennissen en meer activiteiten. Ik vond het spannend, maar het ging steeds beter en ik vertrouwde Liesbeth heel erg. Ze drong niets op en als ik een keer niets wilde, was dat ook goed. Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is om uit te gaan van mijn eigen kwaliteiten en niet steeds uit te gaan van mijn beperkingen. Het was spannend, maar ik heb echt wat stappen gezet en voel me daar goed bij. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen.’

Ik zoek een maatje

Je hebt het gevoel dat je meer uit het leven kunt halen dan je nu doet. Je weet alleen niet goed hoe je dat moet doen, of durft de eerste stap niet te zetten. Dan kan een maatje jou misschien helpen. Een Regenboog-vrijwilliger helpt je zes maanden tot een jaar lang. Eens in de twee weken spreken jullie af om aan je doelen te werken. Het maakt niet uit wat je achtergrond is. Iedereen die geduld heeft, inzet toont en gelooft in zijn eigen krachten, kan zichzelf ontwikkelen en successen halen.

Meld je aan voor een kennismakingsgesprek voor meer informatie om een maatje te zoeken.

Ik zoek een maatje

Vrijwilliger worden

Ben je aandachtig en heb je een dagdeel per twee weken de tijd? Word dan Regenboog vrijwilliger. Jouw deelnemer bepaalt het tempo van de begeleiding. Jij helpt de deelnemer om richting vast te houden. Samen zet je de kleine en grote stappen. Gedurende 6 tot 12 maanden spreek je minimaal eens in de twee weken af om samen aan de verandering te werken. 

De regenboog bereidt je goed voor. Je krijgt trainingen en er zijn intervisie bijeenkomsten met andere vrijwilligers. Coachervaring of de wens om je hierin te ontwikkelen, is een pre.

Meld je aan voor een kennismakingsgesprek met een coördinator.

Ik word vrijwilliger

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten