Netwerkversterking & activering

Als je terugkijkt, wat had je dan anders willen doen? Wat denk jij dat de reden is dat je nu in deze situatie zit? Als je dat niet weet, hoe kun je daar dan toch achter komen? Het zijn maar enkele van de uitdagende vragen die de vrijwilligers van De Regenboog aan je kunnen stellen als je een netwerkmaatje of activeringsmaatje krijgt.

Samen die stap vooruit!

Er zijn Amsterdammers die een moeilijke periode hebben overwonnen. Ze zitten beter in hun vel en willen een volgende stap zetten. Bijvoorbeeld nieuwe mensen ontmoeten, een hobby op pakken of vrijwilligerswerk gaan doen. Maar waar begin je in zo’n geval en hoe zet je door?

De vrijwilligers van De Regenboog ondersteunen anderen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze met oprechte belangstelling. Door naast de ander te gaan staan en niet beter te weten, maar samen te zoeken. 

Vrijwilliger worden

Ben je aandachtig en heb je tijd, wordt dan Regenboog vrijwilliger. Jouw deelnemer bepaalt het tempo van jouw begeleiding. Jij helpt de richting te bepalen en samen zet je de kleine en grote stappen. Gedurende 6-12 maanden spreek je minimaal eens in de twee weken af om samen aan de verandering te werken. Om je goed voor te bereiden krijg je een coachtrainingen en er zijn intervisie bijeenkomsten met andere vrijwilligers.

Vrijwilliger worden

Hulp nodig

Je hebt het gevoel dat je meer uit het leven kunt halen dan je nu doet. Je weet alleen niet goed hoe je dat moet doen. Dan kan een coachende vrijwilliger misschien helpen. De Regenboog vrijwilliger helpt je zes maanden tot een jaar lang. Eens in de twee weken heb je een gesprek met de vrijwilliger.

Het maakt niet uit wat je achtergrond is. Iedereen die geduld heeft, inzet toont en gelooft in zijn eigen krachten, kan zichzelf ontwikkelen en successen halen.   Om ze goed voor te bereiden krijgen ze  een coachtrainingen en intervisie.

Aanmelden

 

netwerk, coach, activering,

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten