De Regenboog Groep, Amsterdam, Goed doel Amsterdam, Beste van Amsterdam

5 redenen waarom De Regenboog Groep het beste goede doel van Amsterdam is

Als je ooit eens twijfelt waar je een donatie wil doen, of misschien wel wat van je vrije tijd zou willen besteden om iemand te helpen, maar je weet niet waar, vertellen we je maar wat graag waarom De Regenboog Groep eigenlijk het allerbeste goede doel van Amsterdam is!

#1 WE DOEN HET AL 42 JAAR. DUS WE KUNNEN HET WEL EEN BEETJE 

En wat doen wij dan? Nou, vraag dat maar aan je vader en moeder. De Regenboog Groep bestond al toen hippies van over de hele wereld het Vondelpark hadden uitgekozen als hun slaapmat. Alleen werden sommigen nooit meer wakker als gevolg van een overdosis. Dominee Douwe Wouters bekommerde zich om de eerste ‘junkies’ van Amsterdam en richtte in 1975 De Regenboog op. Sindsdien zijn we ons blijven bekommeren om Amsterdammers.

#2 WE ZIJN OER-AMSTERDAMS. EN WE ZIJN ER VOOR ALLE AMSTERDAMMERS

De Regenboog Groep maakt onzichtbaar Amsterdam zichtbaar. We weten wat er speelt achter de voordeur van eenzame Amsterdammers. Ook kennen we bijvoorbeeld alle dak- en thuislozen van Amsterdam bij naam. Kennen we ze niet, dan stellen we ons voor, en nodigen we ze uit naar een van onze 8 inloophuizen te komen, verspreid door de stad. Daar wacht een warme maaltijd, een douche en een luisterend oor.

#3 DANKZIJ MEER DAN 1000 GOED GETRAINEDE VRIJWILLIGERS MAKEN WE AMSTERDAM NOG FIJNER VOOR IEDEREEN

Vandaag de dag hebben we meer dan duizend, bij de Vrijwilligers Academie, specifiek getrainde vrijwilligers, die er voor zorgen dat mensen die buiten de boot vallen in Amsterdam, steun, hulp en aandacht krijgen. Wil jij bij meer dan 1.000 Aardige Amsterdammers horen, die oog hebben voor mensen in hun straat of stad die het minder goed hebben? Check dan ons aanmeldformulier

#4 WE ZIJN SPECIALIST IN MENSEN MET MEERDERE PROBLEMEN

Normaal de norm? Voor De Regenboog Groep is ‘normaal’ een heel rekbaar begrip. Iedereen komt dingen in het leven tegen waar hij of zij het moeilijk mee heeft. Sommige mensen komen er alleen moeilijker uit, anderen hebben een valse start gehad, en weer anderen blijven zich, om welke reden ook, aan dezelfde steen stoten, hun leven lang of een combinatie hiervan. Voor ons maakt dit niet uit. Want of je nu op straat leeft, de deur nooit uitkomt of diep in de schulden thuis zit: De Regenboog biedt mensen kansen.

 # 5 WE GAAN GRAAG, SAMEN MET JOU, VOOR EEN NOG MOOIER AMSTERDAM. VOOR IEDEREEN.

Want wij dromen van een stad waarin plek is voor iedereen. Waarin mensen met rijkdom en mensen in (sociale) armoede door elkaar en met elkaar samenleven en -werken. Waarin we betrokken zijn bij elkaars leven en elkaar versterken. Waar mensen die dat kunnen, zich vrijwillig inzetten om de samenleving te helpen dragen. Waarin de stad ieders thuis is. Waarin niemand zich verloren hoeft te voelen.

Doe je mee? Met een beetje van je vrije tijd als vrijwilliger, of een bijdrage als donateur óf door een mooi item uit onze webshop te kopen kan jij Amsterdam nog mooier maken dan het al is.

(En uiteraard hebben we CBF-erkenning!)

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten