5 tips om je niet behaalde voornemens voor 2019 alsnog te halen!

Keep calm, je hebt nog een hele maand.

1) Consuminderen!

Toch nog veel te veel gekocht dit jaar? Niet erg, dat gebeurt ongemerkt en overkomt iedereen. Mocht er dan nu een Marie Kondootje op je schouder zitten, die boos in je oor zit te tetteren dat je teveel spullen hebt is dit je moment! Geef weg wat je teveel hebt: Vouw er een papiertje omheen, doe er een strikje om en gooi het in een schoentje of leg het onder de boom. Of, als het herenschoenen zijn, kan je ze sowieso altijd afgeven bij een van onze inloophuizen

Marie Kondo zegt: 'als het je geen lol geeft doe het dan weg' (geldt niet per sé voor je kinderen)

 

2) Vaker uit je comfortzone komen!

#komuitjebubel, word vrijwilliger, kom uit je bubbel

Je hoeft niet uit een vliegtuig te springen, bungee te jumpen of liters lachgas weg te zuigen om te voelen dat je leeft. Je kan ook eens iets aangaan met een Amsterdammer die wel een zetje kan gebruiken. Gegarandeerd dat jullie allebei uit je comfort zone en op onbekend terrein zullen komen! 

Kom hier uit je bubbel!

 

 

 

3) Meer lokale producten kopen

Een prachtig streven! Maar vaak ook lastig want niet alles wordt lokaal geproduceerd en al helemaal niet voor AliExpress prijzen (of Amazon.de). 

Maar mocht je nou wél eens een cadeautje willen kopen waar extra veel bonuskarmapunten bij zitten, ga dan eens naar onze Cadeauwinkel COLORS (Bilderdijkstraat 184, 1053 LD Amsterdam). Alles wat daar te koop is, is door iemand uit onze doelgroep gemaakt. De opbrengst wordt helemaal gebruikt om Amsterdam mooi en voor iedereen te houden.

 

(ingezonden mededeling)

4) 'Iets' doen voor de maatschappij

We weten heus wel hoe lastig het kan zijn hoor, we werken immers al 45 jaar met vrijwilligers! Je hebt het ook druk, het komt niet altijd uit en dit jaar ben je geen vrijwilliger geworden. Helemaal logies. Maar koop gerust wat schuldgevoel af en doneer bijvoorbeeld een maaltijd aan een dakloze stadgenoot! Hoe doe je dat? SMS bijvoorbeeld regenboog naar 4004. Dat kost je eenmalig drie euro en een dakloze stadgenoot in een van onze inloophuizen heeft een volle maag.  

5) Lief zijn voor jezelf

Als al het bovenstaande nou alsnog niet lukt is dat ook oké. Volgend jaar is er namelijk ook gewoon weer een jaar!

 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten