De nieuwe dakloze bereikt vaker en vaker het nieuws

Het probleem van de nieuwe dakloosheid blijft jaar op jaar groeien en wij proberen voor dit probleem al even zo lang oplossingen te bieden. Gelukkig komt er voor deze problematiek steeds meer aandacht van de media, waardoor de dingen die we doen hopelijk meer en meer draagvlak krijgen. 

Ons project Onder de Pannen bestaat sinds 2014 en sinds deze zomer hebben we een inloopspreekuur voor nieuwe daklozen in Huis van de Wijk De Meeuw in Noord en Huis van de Buurt Het Claverhuis in de Jordaan.

Donderdag 29 november (tussen 21.00 en 22.00 uur) is Juul Gemmeke van Onder de Pannen te horen op Radio 1 in het programma Langs de Lijn en Omstreken. Klik hier onder om de player te openen!

Juul is inmiddels een media-pro want ook was ze met een mooie Onder de Pannen-koppeling te zien op AT5.

Spreekuur nieuwe daklozen

Sinds deze zomer stuurt de GGD mensen die wel als zelfredzaam worden betiteld maar wel dakloos zijn om welke reden dan ook, doorgestuurd naar de spreekuren in De Meeuw en het Claverhuis, waarover je hier meer kan lezen

Indrukwekkend leesvoer: hoogopgeleid en toch dakloos

De Volkskrant kwam op 16 november met een ontzettend indrukwekkende - en mooi geschreven bloemlezing aan ervaringen uit Rotterdam: "En opeens is het centraal station je huis: hoe deze hogeropgeleiden plotseling dakloos werden." Op dit moment werkt diezelfde Volkskrant ook aan een verhaal over nieuwe dakloosheid in Amsterdam, met hulp van onze mensen van Onder De Pannen.

Bekijk ook deze aflevering van 1 Vandaag

Daklozen in 7 jaar verdubbeld

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten