De Regenboog Groep steunt chemseks-verslaafden met buddy-traject

Uit een recente studie van de GGD blijkt dat 29 procent van de Amsterdamse homomannen op de dating-app Grindr in de afgelopen 6 maanden chemseks heeft gehad. Onder hetero’s en homoseksuele vrouwen komt chemseks nauwelijks voor, blijkt uit analyse van bezoekers van de soa-poli. Voor de reguliere hulpverlening is chemseks nog te vaak onbekend terrein. Daarom heeft de Regenboog Groep Amsterdam dit jaar een speciaal programma ontwikkeld met als doel de verslaving het hoofd te bieden en clean te blijven.

Michelle Delleman: ‘Onze coaches zijn ervaringsdeskundig; ze zijn vertrouwd met de gayscene in Amsterdam en ex-gebruiker. Het merendeel weet uit eigen ervaring hoe het is om te stoppen met chemseks. Zij kennen de genoegens, maar ook de keerzijde’.

Meer weten over chemseks? Lees het artikel in het Parool. Vind je het moeilijk een seksleven op te bouwen zonder drugs? Meld je aan.

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.