Delta Lloyd en vrijwilligerswerk

Delta Lloyd over de kosten van de vrijwilligerswerk

Delta Lloyd Foundation steunt al jaren projecten van De Regenboog Groep. Ook gaan de eigen medewerkers als vrijwilliger aan de slag bij De Regenboog Groep. We legden Marie-Louise Voors, manager van Delta Lloyd Foundation, de volgende stelling voor: 

Vrijwilligerswerk zou geen geld moeten kosten

Eens of oneens?
“Oneens. Goed vrijwilligerswerk mag best geld kosten. Zeker als het gaat om de doelgroep van De Regenboog Groep: een complexe doelgroep met grote financiële problemen. Dit vereist een professionalisering van vrijwilligerswerk. Ik weet het, dat is bijna in tegenspraak met elkaar, maar wat ik bedoel is dat je vrijwilligers goed moet begeleiden om de continuïteit en de kwaliteit van het vrijwilligerswerk te kunnen waarborgen. Intervisie, coördinatie en opleiding kosten nu eenmaal geld. Bovendien mogen vrijwilligers ook best zo nu en dan met elkaar iets leuks gaan doen. Uit eten bijvoorbeeld. Zie het als teambuilding. Dat hoort er allemaal bij. Dus: vrijwilligerswerk is niet gratis. 

Als het toch niet gratis is, zou je ook kunnen zeggen: we nemen mensen in dienst.
“Dat is natuurlijk vele malen duurder.”

Waarom hebben jullie voor Vonk (een project van De Regenboog Groep) gekozen?
“Vonk past binnen onze missie. Sinds 2008 spant Delta Lloyd Foundation zich in voor kwetsbare mensen met financiële problemen. Dat doet Vonk ook.”

Jullie doneren niet alleen geld, maar laten ook eigen medewerkers werken als vrijwilliger. Waarom? 
“Je kunt je als bedrijf beperken tot het overmaken van geld aan een goed doel om je maatschappelijke betrokkenheid te tonen, maar wij zetten daarnaast ook ons talent in. Dat is veel effectiever. Je eigen kwaliteiten delen met anderen.”

Voor niets gaat de zon op. Wat levert het Delta Lloyd op?
“De maatschappij is ons bestaansrecht. Mensen die polissen bij ons afsluiten komen uit diezelfde maatschappij. Dus willen we iets terugdoen. Kijken we naar onze eigen mensen, dan levert het voldoening en inzicht op. Wat we vaak horen van onze medewerkers is dat ze niet wisten dat armoede in Nederland op deze schaal voorkomt. We leren ook van vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld dat we als bedrijf eenvoudiger en duidelijker moeten communiceren. Onze vrijwilligers ervaren dat de mensen die brieven ontvangen, ze niet altijd even goed begrijpen.”

Hoe hoog ligt de lat? Mag een vrijwilliger elke week koffie drinken bij een klant of moet die klant binnen een jaar uit de schulden zijn?
“Als vrijwilliger bij iemand op de koffie komen is prima als het om een project zou gaan dat eenzaamheid bestrijdt, maar wij zetten ons in voor financiële zelfredzaamheid. Onze missie is om 11.625 huishoudens die met schulden kampen, binnen vijf jaar weer grip te geven op hun financiële situatie. In Amsterdam gaat het om 5250 huishoudens. Wij willen deze mensen leren om overzicht te krijgen in hun financiële administratie en hun uitgaven te beheersen. Ook willen we helpen bij het genereren van een inkomen, het liefste via een baan. Met alleen koffie drinken kom je er niet met deze ambitie.”

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten