Een mooie koppeling van Onder de Pannen op AT5!

Er is een groep nieuwe daklozen, niet verslaafd of met psychiatrische aandoeningen, maar zonder goed sociaal netwerk dat hen opvangt. Voor deze mensen bestaat niet of nauwelijks opvang, terwijl deze groep in omvang toeneemt.

Het project Onder De Pannen van De Regenboog Groep is er voor deze mensen, waaronder de zogenaamde Pechman, die steeds vaker in het nieuws komt. 

Ook AT5 had lucht gekregen van zo'n bijzondere koppeling en maakte met hun programma Straten van Amsterdam een mooi item over onze koppeling tussen de Amsterdamse Miriam en de dakloze Raymond. 

"Ik vind het spannend"

Op de vraag wat ze er van vindt om een dakloze in huis te nemen antwoordt ze: "Ik vind het spannend. Ik heb zelf ook vaak moeten veranderen in mijn leven en ik vind het spannend om te zien hoe iemand anders dat doet."

Het verhaal van Raymond laat zich kort samenvatten: "We hadden al afgesproken toen we samen gingen wonen dat ik weg zou gaan, mijn vriendin had twee kinderen. Na drie jaar ging het uit en voor ik het wist sliep ik in mijn auto"

Raymond blijkt echter een aanpakker: hij wist via het bekende blauwe boekje Onder de Pannen te bereiken. Samen met Juul Gemmeke was hij binnen drie weken van straat af, hadden ze financiele overbrugging geregeld en zet hij de eerste stappen op weg naar zijn nieuwe baan.

Tegen De Regenboog Groep liet hij lachend vallen: "Ik word taxichauffeur. Eerst ga ik oudere mensen en minder validen helpen met een busje, daarna ga ik op een Tesla rijden. Ik kan niet wachten, kom maar op!"

Wil je weten of je in aanmerking komt voor Onder de Pannen als huurder of verhuurder? Of wil je gewoon meer informatie? Kijk snel hier!

Verhalen

Lees hier meer over de nieuwste ontwikkelingen, activiteiten en interessante weetjes binnen dit thema.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten