Femke kwam op bezoek op Het Bankje in noord!

Iedere woensdag vanaf 14.00 uur -behalve bij regen- zitten Jovanka de Boer van De Regenboog Groep en Barbara van Doras op het bankje op de Van der Pekmarkt. Gister bleek een iets andere woensdag te worden want ineens stond onze burgemeester Femke Halsema daar!

Onze collega uit De Meeuw, Jovanka de Boer vertelt: "ik had al gehoord dat Femke een 'low profile' tour door noord zou maken om te kijken hoe het er aan toe gaat en dat ze langs kon komen. Maar ik dacht yeah right, die heeft wel wat beters te doen. Maar ineens stond ze daar!"

"Ze kwam dus, tijdens haar geheime tour door noord, wel bij ons bankje terecht! Ze wilde graag weten wat de specifieke problemen in de wijk waren, dus Barbara en ik hebben haar alles verteld over ons werk en welke problemen we vanuit De Meeuw aanpakken."

Jovanka vervolgt: "Het was ontzettend leuk, vrolijk en erg gezellig! Ze vond onze passie en verhalen ook zo mooi om te horen dat ze heel graag 100% De Meeuw wil komen bezoeken. Tja, onze passie voor het experiment in De Meeuw steken we ook niet onder stoelen of bankjes [lacht].

Waar anders vinden demente bejaarden, dak -en  thuislozen én buurtbewoners een liefdevol onderkomen onder één dak?

Ondanks dat het niet altijd goed gaat, gaat het toch heel mooi samen, als mensen elkaar eenmaal leren kennen. En als het dan eens mis gaat zijn wij er altijd om de dialoog weer op gang te brengen."  

Ze gaf ons nog het spreekwoordelijk 'petje af' voor ons werk, waarop ik zei: 'Dat hoeft niet hoor, wij gaan iedere dag fluitend naar ons werk!'

 

Het bankje is een samenwerking tussen Barbara van der Weiden (Doras) en Jovanka de Boer (De Regenboog Groep) in het kader van Samen Noord.

 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten