Gezocht: fietsers op zoek naar team!

Wat was het genieten op de eerste Streetwise Cycle Race ooit! "Als er een ding duidelijk werd op die dag is dat mensen van fietsen houden!", aldus organisator Koen Polder. Hij voegt de daad bij het woord en het Regenboog Streetwise Cycle Team is geboren. Iedere vrijdag fietsen, onder begeleiding, voor kwetsbare Amsterdammers.

Onze fietsenmakerij heeft fietsen samengesteld van gedoneerde spullen, er is schone kleding en er is begeleiding. Koen Polder, officieel hardfietser, chef fietsenmakerij en initiator van het Streetwise Cycle Team vertelt: "Het wordt een fietsteam voor eenzame Amsterdammers, mensen via de reclassering, uit een afkicktraject, statushouders en zo verder. Het maakt niet zo veel uit. Als je graag wil fietsen maar het kan niet, kan je bij ons terecht: we hebben fietsen en kleding klaar staan.”

Een team smeden

"Meedoen heeft meerdere voordelen. Fietsen is gezond en goed voor lichaam en geest. Maar, we gaan ook samen iets aan: we willen graag dat we op elkaar kunnen rekenen. Als je bij ons komt fietsen wordt je lid van ons team en houden we ons aan de afspraken die we maken. Dat is belangrijk als we samen op de weg zijn, maar helpt je ook in je ontwikkeling naast de fiets. Vind je het allemaal maar spannend, maar wil je het toch proberen, dan kan je maatje bijvoorbeeld ook meekomen de eerste keren." 

Meedoen of meer informatie?  Mail kpolder@deregenboog.org of bel naar 06-57625102

We verzamelen iedere week om 09:45 in Oud West op de Bilderdijkstraat 184. 

 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten