Het Grote Super Leuke Zomerse Dingen Om Te Doen Onder De Regenboog - Lijstje!

Na wat natter weer gaan we ineens weer he-le-maal tropisch deze week! Heb je nog niets gepland? Kijk dan eens in dit leuke rondje rond de Regenboog-lijstje!

1) Buurtboerderij 'Ons Genoegen'

De bekende en oh zo gezellige oase van rust in het groen van het Westerpark. Kom schaapjes tellen met een koffie met taart of een biertje. Van dinsdag tot en met zondag serveren ze om 18.30 uur een driegangen maaltijd voor maar €9,50 per persoon. Ook voor yoga, mindfullness, filmavonden, bands en kinderknutselen kan je altijd terecht op de prachtige Buurtboerderij. (Agenda)

2) Villa Buitenlust

Als je dan toch bij de Buurtboerderij bent, loop dan even over het bruggetje naar Villa Buitenlust. Het nieuwe sociale initiatief van De Regenboog Groep, waar werelden samenkomen. (website)

3) Westerpark Sport / Bar Björn

Hej

Dit lijstje begint gewoon met een driewerf Westerpark! Want Westerparksport & Bar Björn vind je dus óók in het Westerpark, maar dan aan de andere kant van het spoor, vlakbij de Haarlemmerpoort. Je bent vast wel eens langs die tennisbaan gekomen, toch? Nou, daar organiseren we dus allemaal hardtsikke leuke dingen tegenwoordig. Van gratis tennisles voor de kleintjes tot rond-de-tafel-tafeltennistoernooien en daarna afblussen met een biertje! Zalig toch? Word dus snel vrienden van Westerpark Sport / BarBjörn op Facebook en bookmark 'm op Google Maps!

4) Huis van de Wijk: Het Claverhuis

Het Claverhuis in de Jordaan (Elandsgracht 70) is een uitvalsbasis waar De Regenboog Groep vanaf nu haar diensten mag aanbieden. Naast de functie van buurthuis, waar je dus gerust even binnen kan wandelen, vinden hier tal van activiteiten plaats, maar is het bijvoorbeeld ook een balie waar we nieuwe daklozen verder proberen te helpen. (Bijvoorbeeld Henri). Want het nuttige kan prima samen gaan met het aangename. (Facebookpagina)

5) Amsterdam Underground tour!

Sinds 1 juli is Amsterdam Underground van de gidsen zelf: Van vrijwilliger zijn zij nu coöperatieleden geworden. Reden te meer om deze mensen, die zich hebben teruggevochten van verslaving en dakloosheid je hun verhaal te laten vertellen, gelardeerd met bijzondere wetenswaardgheden over de Zeedijk en de Wallen.

Ga hem dus doen, die tour! Al eens gedaan? Ga hem met een andere gids doen! Want ieder verhaal is persoonlijk, ieder verhaal is anders en dat maakt deze tour zo ontzetend bijzonder.

(Website AU)

6) Kaarsenmakerij Colors

Zoals je al gemerkt hebt worden de dagen stukje bij beetje weer wat korter. Jouw zwoele zomerBBQ of anderszins warme zomeravondplannen kunnen dus wel een lichtje gebruiken! Koop dat lichtje in de webshop óf kom even langs bij Colors en kijk in het winkeltje naar de laatste collectie kaarsen en meer. Vinden we ook nog eens gezellig! (Facebookpagina). 

7) Lucky Leaves

Ook kan je bij Colors (en andere plekken) Lucky Leaves kopen. Leuk hè! Niet echt een ding om te doen, wel een sociaal verantwoorde uitgave die ook nog eens mooi is! Maar Gaston, hoe maken ze dat dan? Nou, dat zie je hier!

8) Huis van de Wijk De Meeuw

Wie 'Noord' zegt, zegt De Meeuw. Dit mooie (niet zozeer optisch, maar vooral van binnen) Huis van de Wijk biedt Noorderlingen van allerlei levenslopen de meest uiteenlopende activiteiten. Van kickboxen voor vrouwen tot sporten voor 55+ers in het prachtige Noordepark, je kan het zo tof niet bedenken of de activiteit start in De Meeuw. 

Vlakbij De Meeuw is het iedere woensdag op de Van der Pek ook nog heel gezellig. Op het bekendste bankje van Noord, ter hoogte van huisnummer 104, vind je daar van 14 tot 16 uur Jovanka en Barbara. Kom bij ze langs voor een gezellig praatje, of met een vraag waar je mee zit. Ze zitten er iedere woensdag, behalve als het regent.

En... Wie weet wie je er zoal tegen komt!

9) ErOpUit Kalender voor de zomer!

Voor deze geweldige activiteitenkalender hoeft het niet eens zomer te zijn. Onze mensen organiseren het hele jaar door de leukste activiteiten om Amsterdam fit, fijn en in contact te brengen én te houden! Alle activitieten kan je ook hier (< daar!) vinden. Wat een boel hè! 

 

10) Ontzettende dorst gekregen van het voorlezen van dit lijstje aan je vrienden / maatje / familie? 

Les dan je dorst bij de Amsterdamse Brouwerij De Prael! Dit bedrijf is dan wel niet 'van ons' maar ze werken wel al sinds jaar en dag met mensen met ee afstand tot de arbeidsmarkt die via De Regenboog Groep weer aan de slag zijn gegaan. Heerlijke bieren en te vinden van Amsterdam Centrum tot de Houthavens tot zelfs in Den Haag. Kijk hier op hun website! Proost, op de zomer.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten