Firma Koos De Regenboog Groep handgemaakt

Kaartjes van Koos in de brievenbus

Firma Koos is een sociale werkplaats uit de koker van De Regenboog Groep, waar mensen werken die even op een zijspoor zitten. Of dat nu door een psychose, een ongelukkige samenloop van omstandigheden of simpelweg door het verleden komt, bij Firma Koos kunnen mensen weer op adem komen en hun eerste stappen naar een werkverband zetten.

Initiatiefneemster Anneleen schreef voor ons een blog oven een geslaagde Valantijsactie van de firma. Anneleen: Afgelopen dinsdag 14 februari stuurden we met Firma Koos kaartjes naar 180 eenzame Amsterdammers. Wij vonden namelijk dat we die dag extra veel liefde de wereld in moesten sturen. Dus stuurden we, voor elk verkocht Koos-kaartje, ook een kaartje naar een eenzame Amsterdammer. Een briefje voor je liefje en een hart onder de riem voor iemand die dat kan gebruiken. Zo is Koos.

Firma Koos is een label met mooie en kwalitatief goede producten die gemaakt worden op sociale werkplaatsen. Alle producten zijn door mensen gemaakt die op de één of andere manier niet in staat zijn om te werken op de reguliere arbeidsmarkt. Om welke reden dan ook. Elk product wordt met de hand gemaakt. Dat is een precisiewerk, wat met veel aandacht en liefde gebeurt. Door het handwerk is geen enkel product precies als de ander. Bij Firma Koos koop jij dus een ambachtelijk en uniek product, gemaakt door mooie mensen die daar de verdiende lof voor krijgen.

Firma Koos werkt hierin samen met De Regenboog Groep. Sterker nog, het label is begonnen op initiatief van De Regenboog Groep. Samen proberen we de mensen die op sociale werkplaatsen werken zichtbaarder te maker, door toffe producten in winkels, goede verhalen op de website en veel aardige acties. Een deel van de opbrengst van Firma Koos stroomt terug naar de sociale werkplaatsen. Zo blijven dit ook in de toekomst plekken waar mensen vanaf een zijspoor weer kunnen meedoen.

Nooit meer een spijkerbroek weggooien

We maken nu laptophoezen, kussens en tassen van oude spijkerbroeken. Want we zien niet alleen altijd potentie in mensen, maar ook in materialen. Je hoeft een spijkerbroek met een gat erin dus nooit meer weg te gooien. Want bij Firma Koos maken we er gewoon nieuwe producten van.

Wil jij ook meedoen? Vooral doen! Neem eens een kijkje op onze website, lever je oude spijkerbroeken bij ons in, like ons op Facebook en volg ons op Instagram. En vertel voort over Firma Koos! We kunnen er samen voor zorgen dat iedereen gezien wordt en dat iedereen meedoet. Zo is Koos.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten