Krachtpatsers van De Regenboog, toen en nu: Aart Kraak

We bellen Aart, anderhalf jaar na het mooie interview dat we met hem hadden ter ere van het veertigjarig bestaan van De Regenboog Groep. Aart Kraak (52) is inmiddels acht jaar buddy bij De Regenboog Groep. Hoewel… Is alles nog hetzelfde?

(Lees het originele interview hier)

Hallo Aart, we willen gelijk weten of je nog steeds vrienden bent met Mietek!

Nou, je belt precies op tijd, morgen rijden we met zijn tweeën naar Polen. Dat proberen we ieder jaar een keer te doen, dan bezoeken we zijn familie. Weet je wat ook leuk is? Het is zijn verjaardag. Dit keer gaan we met de auto. Normaal gaan we met zo’n bus, maar nu gaan we ook de omgeving bekijken, hij wil graag laten zien waar hij is opgegroeid.

Dat klinkt goed, is er nog iets anders veranderd in de tussentijd?

“Nou, ik heb een drukke baan weet je, dus sommigen van mijn oude maatjes verwaarloos ik wel een beetje. Maar ik heb nog met vijf zeer geregeld contact, vanochtend was ik nog bij Jaap, ik ben zijn biografie aan het schrijven”.

Zo, vertel!

“Ik heb hem wel eens geïnterviewd voor een blad van De Regenboog Groep en toen zei hij al: ‘ik wil dat je een biografie over me schrijft’. Hij is homo dus hij laat geen nageslacht na, maar hij wil toch graag dat zijn verhalen verteld worden. Hij heeft een bijzonder leven gehad hoor, dat is zeker een boekje waard!”

En wanneer kunnen we dit verwachten?

“Het zou al eerder uitkomen, maar iedere keer als we er een punt achter willen draaien komen d’r weer zo veel verhalen! Maar, het manuscript is nu wel af dus je kan het zeker dit jaar verwachten.”

Je bent niet alleen al lang buddy, je bent ook een soort 'multi-buddy', met je vijf maatjes. Ga je ooit stoppen?

“Zal ik je eens wat vertellen? Eigenlijk ben ik al even geen buddy meer. Dus ik ben niet formeel gekoppeld, zoals dat dan heet. Maar ik heb nog steeds een Regenbooghart en dat blijft altijd.”

Dit is een update van één van de veertig Sterke Verhalen die gemaakt zijn naar aanleiding van het veertigjarig bestaan van De Regenboog Groep in 2015. Omdat we vinden dat nog niet genoeg mensen deze prachtige verhalen gelezen hebben, plaatsen we er een paar opnieuw de komende weken en waar mogelijk maken we een hoe-is-het-nou?-gesprek. Wil je ze allemaal binge-lezen? Dat kan hier.

Ben je geïnspireerd geraakt door krachtpatser Aart en denk je dat vrijwilligerswerk ook best wel eens iets voor jou kan zijn? Kom dan eens kletsen!

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten