SAmen op stap

Nieuw buddy initiatief voor statushouders

Rainbow Buddy Support biedt vanaf heden ook begeleiding aan LHBT Vluchtelingen met status die hulp kunnen gebruiken bij het inburgeren en het zich thuis voelen in (roze) Amsterdam.

Sinds een paar weken is het initiatief van start gegaan bij De Regenboog Groep om LHBT-statushouders te helpen integreren in Amsterdam. Dit is een samenwerkingsproject tussen De Regenboog Groep, COC Amsterdam en Vluchtelingenwerk Amstel tot Zaan. Het project is bedoeld voor LHBT-statushouders die moeite hebben met integratie en bovendien kampen met (psychische) problemen die voor een deel samenhangen met hun seksuele geaardheid. Deze LHBT ex-asielzoekers zijn vanwege discriminatie en geweld hun eigen land ontvlucht. Aangekomen in Nederland krijgen ze vaak, in tegenstelling tot andere asielzoekers, geen ondersteuning van landgenoten of familieleden, want die hebben moeite met de acceptatie van LHBT-ers. Inburgeren is moeilijk. Een buddy van dit specifieke onderdeel van Rainbow Buddy Support haalt deze mensen uit hun sociale isolement door ze mee op pad te nemen en op weg helpen om een leven op te bouwen in Amsterdam. 


Rainbow Buddy Support is er voor homomannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders wiens leven (tijdelijk) uit balans is vanwege meervoudige problematiek en psychische/psychiatrische klachten. Bijvoorbeeld een homoman met hiv of hepatitis C die vanwege deze diagnose in een depressie raakt, als gevolg daarvan in een sociaal isolement terechtkomt en door de neerwaartse spiraal ook andere problemen heeft gekregen.


Ook rainbow buddy worden? Meld je hier aan.

 

Financiering


Dit project is mede gefinancierd door het Oranjefonds, de Stichting Vrienden en Vriendinnen van Schorer, het Trutfonds en de Gemeente Amsterdam (ihkv diversiteit).

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten