Onder de Pannen Haarlem is van start!

Het persbericht, dat de Gemeente Haarlem op vrijdag 8 november verzond, maakt het helemaal officieel: Onder de Pannen start ook in Haarlem. Ons project, dat we in 2014 startten kan al jaren op veel belangstelling rekenen van deelnemers, media en gemeenten uit de metropoolregio Amsterdam. Cindy Vermuë, coördinator Haarlem vertelt: "Vanaf het eerste moment was merkbaar dat de gemeente Haarlem er alles aan doet om dit project soepel te laten verlopen, het mag duidelijk zijn dat men de noodzaak er van inziet en we echt aan de slag kunnen." 

De kickoff van bet project vond vrijdagmiddag 8 november om 16.oo uur plaats met taart en woorden van onder andere Hans Wijnands, directeur van De Regenboog Groep en Marit Postma, manager van Onder de Pannen. 
 

Baukje (links) van de Gemeente Haarlem en onze Cindy van OdP tijdens de opening in Haarlem. Mét het vogelhuisje van homeservice, werd uitgereikt aan samenwerkingspartners ipv een bloemetje (Omdat we iedereen onder de pannen willen, zelfs de vogels)

 

Het persbericht van de gemeente Haarlem:

 

“Onder de Pannen” in Haarlem

 

8 november is het project Onder de Pannenin Haarlem van start gegaan.

Onder de Pannen is een initiatief van De Regenboog Groep in samenwerking met gemeente Haarlem en woningcorporaties Pré Wonen, Ymere en Elan Wonen.

Haarlemmers die een slaapkamer ‘over’ hebben, kunnen deze legaal verhuren aan een stadsgenoot die even zonder thuis zit.

 

De afgelopen jaren groeit de groep economisch daklozen. Bij deze groep gaat het om mensen die bijvoorbeeld door verlies van hun baan of door een echtscheiding tijdelijk geen onderdak hebben. Onder de Pannen biedt deze mensen tijdelijk een dak boven het hoofd. Wethouder Meijs: “Dit gaat om mensen zoals jij en ik. Zij hebben een acute vraag naar woonruimte en die is schaars in Haarlem. Met dit project helpen wij deze mensen en zorgen we ervoor dat er wat rust is voor hen om zaken op orde te brengen en een structurele woonoplossing te vinden. Tegelijkertijd geeft het verhuurders extra inkomen en kan het om nog meer redenen heel waardevol zijn om iemand bij je in huis te hebben.”

 

Hoe werkt het?

Heeft u een kamer over en wilt u deze tijdelijk onderverhuren aan een stadsgenoot die zonder thuis zit? Of zit u zonder thuis? Dan kunt u zich aanmelden of meer informatie bekijken op www.onderdepannen.nl. Samen met de Regenboog Groep wordt zorgvuldig gekeken naar een goede match tussen huurder en verhuurder. Na toestemming van verhuurder (zoals een woningcorporatie) voor deelname aan het project, wordt een huurovereenkomst getekend voor maximaal 12 maanden. De huurder bouwt geen rechten op. En voor de verhuurder geldt dat deze niet gekort wordt op uitkering of toeslagen.

 

De Regenboog Groep startte in 2014 in Amsterdam met dit project. Het initiatief in Haarlemkwam tot stand nadat hierover vorig jaar een motie werd aangenomen in de gemeenteraad.

Voor meer informatie kijk op:www.onderdepannen.nl

 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten