Partner van de Regenboog: De Lokatie!

Spullen hergebruiken, recyclen, een tweede, derde of vierde leven geven, het maakt niet uit hoe je het noemt: wij zijn helemaal voor en dat zie je overal terug in het ecosysteem van De Regenboog Groep.

 

 Natuurlijk kan je bij onze inloophuizen altijd je (goede) oude kleren en (heren-) schoenen kwijt, of bij Login(*) gebruikte, opgeknapte computers kopen maar we doen nog veel meer, zoals bijvoorbeeld samenwerken met de gezellige kringloopwinkels in noord en oost van de Lokatie! Daar werken mensen in dagbesteding én ze huisvesten ACC Noord en Login Noord

 

Menno Hoekstra is de directeur van Kringloopbedrijf De Lokatie en is in gesprek met onze directeur Hans Wijnands

 

Hans: “We zijn natuurlijk niet de enige partner waarmee jullie samenwerken in de stad. Wat is onze meerwaarde?”

 

Menno: “We hebben bijvoorbeeld ACC en Login (*) in de Lokatie Distelweg 85 zitten, twee cliënt gestuurde initiatieven van de Regenboog Groep. Mooi om te zien hoe jullie deelnemers de tent draaiende weten te houden. Er is veel enthousiasme, al gaat er ook wel eens iets mis.”

 

Hans: “O ja, wat dan?”

 

Menno [lachje]: “Ze nemen het begrip ‘openingstijden’ soms net ietsje ruimer dan wij.”

 

Hans: “Heb je nog meer mooie voorbeelden van samenwerking?”

 

Menno: “Toen we twee jaar geleden onze winkel in Noord uitbreidden, van 1.000 naar 2.000 vierkante meter, hadden we veel schilderwerk. Via jullie zijn we in contact gekomen met een schilder, een man uit het Noorderpark. Hij blij, wij blij.”

 

Hans : “Wat maakt jullie bedrijf anders dan de sociale firma’s van De Regenboog?”

 

Menno: “Wij waren de eerste sociale firma van Amsterdam. We bestaan sinds 1996, omdat er behoefte was aan arbeidsmatige werkzaamheden voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een echt bedrijf. Dit maakt doorstromen makkelijker.”

 

Hans: “Zijn er medewerkers die via De Regenboog zijn binnengekomen en nu een betaalde baan hebben?”

 

Menno: “Het gebeurt wel, maar niet veel.”

 

Hans: “Dat snap ik.”

 

Menno: “Waarom snap je dat?”

 

Hans: “Het lukt ons ook maar eens per maand om iemand door te laten stromen naar een betaalde baan.Dat is dat niet per sé het doel: werk en regelmaat geeft mensen eigenwaarde, rust en zelfvertrouwen. Daarna maken ze de volgende stap, bij iemand anders. Daarom is het ook zo belangrijk om samen te werken met bedrijven zoals jullie, waar die waardevolle en belangrijke volgende stap sneller gemaakt kan worden. ”

 

Tekst: Nicolline van der Spek; Foto: Merlijn Michon.

 

*Bij ACC kunnen mensen computercursussen volgen. Login is een winkel waar tweedehands en nieuwe computers, computeronderdelen en tweedehands laptops worden verkocht.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten